Adana'da mühimmat yüklü TIR'larla iilgili soruşturmaların yürütüldüğü dönemde, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve müsteşar Kenan İpek hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ettikleri iddiası tutanak tutan eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, 8 Mayıs'ta soruşturmayı yürüten savcılarla birlikte Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı. 

Bakan hakkında tutanak tutmaktan tutuklandı, bakanın adını andı inceleme başlatıldı

Grihat'tan Arzı Yıldız'ın haberine göre; Başsavcı Bağrıyanık, 7 Mayıs'ta Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği yakalama kararı sonrasında evinden çıkarken evinin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamada, "Ben bana verilen emirleri, sayın bakanın 'TIR'ları aramayın, yapmayın ' diye emirlerini, tehditlerini dinlemeyip meslektaşlarıma engel olmadığın için şu anda gözaltına alınıyorum. Daha ne diyebilirim ki yasalar ortada. Benim görevim yasaları uygulamak, yasaları uygulamamak değil. Ben bırakın bu işte değil bir başkasını annemi, babamı,hatta kendimi bile dinlemem. Yasalar neyi emrediyorsa onu yaparım." sözlerini sarf etmişti. Söz konusu açıklamayla ilgili HSYK 3.Dairesi inceleme başlattı.

Hakim Yusuf Bulut'a "destek olma" incelemesi

Öte yandan Başsavcı Bağrıyanık, gözaltına alınırken evine giderek destek olan Antalya Hakimi Yusuf Bulut'un eve gelen polislere "bakın elinde bavulu var, kaçmıyor gelir ifadesini verir" şeklindeki sözleri "polislerin görevini yapmasını engellemek" olarak değerlendirildi. Hakim Yusuf Bulut hakkında da bu sözlerinden dolayı inceleme başlatıldı.


aktifhaber.com