Eskişehir’de Çiftçi ailesi, 6 yaşındaki işitme engelli oğulları Enes Çiftçi için aldıkları işitme cihazının taksitlerini geciktirince firma küçük çocuğu icraya verdi. İnşaat işçisi baba Elfesiya Çiftçi, ev kirasını firma yetkililerine vererek icrayı durdurdu.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Sütlüce Mahallesi’nde kiralık bir evde oturan, biri işitme engelli, 3 çocuklu Çiftçi ailesi yaşam mücadelesi veriyor. 29 yaşındaki baba Elfesiya Çiftçi, ailesine bakabilmek için inşaatlarda çalışıyor. 1 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle işitme kaybı yaşayan ve iki kez ameliyat olan minik Enes, işitme cihazıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Baba Elfesiya Çiftçi, 6 yaşındaki işitme engelli oğlu Enes için aldığı 2 bin 600 TL’lik işitme cihazının 600 TL olan son taksitini geciktirince firma, faturada adı bulunan 6 yaşındaki Enes için icra takibi başlattı. Ev kirasını firma yetkililerine veren baba icrayı durdurdu. İşitme cihazının faturasında oğlunun adı yazdığı için firmanın küçük çocuk hakkında icra takibi başlattığını belirten baba Çiftçi, gelen tebligatla şok olduklarını söyledi.

“Çocuklarım için her şeyi göze alırım” diyen baba Elfesiya Çiftçi, “Enes’in işitme sorunu vardı. Ameliyat oldu ve her iki kulağına da işitme cihazı takıldı. Cihazı dört sene önce almıştık, son taksiti kalmıştı. Durumum iyi olmadığı için son taksitini geciktirdim. Cihazı aldığım yerdeki yetkililere, ‘elimde şimdilik para olmadığını, en kısa zamanda ödeyeceğimi’ söyledim. Ancak geçen gün eve haciz kâğıdı göndermişler. İki çocuğum okula gidiyor, kirada kalıyorum, bu ay kira parasını haczi durdurmak için firmaya verdim. Yeter ki çocuğum iyi olsun” diye konuştu.  



Cumhuriyet