Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Enes Y., 3 Şubat 2014’te Twitter ve Facebook hesaplarında Ali İsmail Korkmaz’a küfretti. Enes Y., iki hesabında, “Ali İsmail Korkmaz adamı böyle s... gebertirler, cehennemde yan o... çocuğu”, “Vatan hainleri kesinlikle Ali İsmail Korkmaz p... gibi dökülerek öldürülmeli”, “Bu vatana, devlet malına maddi manevi nokta kadar zarar verenin canını almak polisin kutsal görevidir, Gezi’ciler ölmeli p.. İsmail gibi” şeklinde yazdı. Bunun üzerine Korkmaz Ailesi’nin avukatları harekete geçerek, Enes Y.’nin izini Karasu’da buldu.


Enes Y., geçen 15 Ocak’ta Karasu Polis Merkezi’nde alınan ifadesinde, iki hesabın da kendisine ait olduğunu fakat bu küfürleri kendisinin yazmadığını ileri sürdü. Enes Y., “Bahse konu Facebook ve Twitter hesapları benim sayfalarımdır. Bir başka şahıs benim telefonumdan veya açık kalan bir hesabımın olduğu bilgisayardan bunu yazmış olabilir. Ben kimseye bu cümleleri söylemedim, yazmadım” iddiasında bulundu. 

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, alınan ifadesinin ardından Enes Y. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 130. maddesi gereğince “kişinin hatırasına hakaret” suçundan üç aydan iki yıla ve TCK’nın 215. maddesi gereğince “suçu ve suçluyu övme” suçundan da iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 7 Temmuz 2015’te görülecek. 


Radikal