Ergenekon davasının gizli tanığı olan 45 yaşındaki Yüksel Dilsiz, 14 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2010 yılında 14 yaşındaki M.D. adlı çocuğun şikayeti üzerine Bursa'daki evinde gözaltına alınan Yüksel Dilsiz, "cinsel istismar" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından tutuklandı. Dilsiz'in 14 yaşındaki M.D.'yi kandırarak tecavüz ettiği ve olayı kimseye anlatmaması için çocuğu tehdit ettiği iddia edildi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sona gelindi. Mahkeme, Ergenekon Davası'nın gizli tanığı Yüksel Dilsiz'e birden fazla kez cinsel istismar suçundan 22 yıl, bir çok kez hürriyeti kısıtlama suçundan da 9 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezası verdi.

İkinci Ergenekon Davası kapsamında tutuksuz yargılanan Yüksel Dilsiz, dilekçe vererek savunmasını yapacağı sırada diğer sanıkların ve basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını istemişti. Dilsiz, kapalı oturum ya da gizlilik kararı alınmamasına rağmen davanın 166'ıncı duruşmasında yalnızca izleyicilerin önünde savunmasını yaptı.

Öte yandan İkinci Ergenekon Davası'nın 6 Ağustos 2009 tarihinde görülen 2. duruşmasında Avukat Ali Rıza Dizdar, Yüksel Dilsiz'in gizli tanık olduğunu iddi etmişti. Dizdar'ın sözleri üzerine söz alan savcı da “Avukat Ali Rıza Dizdar, gizli tanığımızı deşifre etmiştir. Kimliğini açıkladığı için hakkında gizli tanığı deşifre ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuyorum" diyerek Dilsiz'in gizli tanık olduğunu kabul etmişti.

haberinyeri