Hakim ve savcılar Kürsü Hareketi organizasyonu ile seçimlere hazırlanıyor. Kürsü Hareketi adalet.org aracılığı ile organize ediliyor.

Kürsü Hareketi ‘ne   http://www.kursuhareketi.org  adresinden ulaşabilirsiniz. Kürsü Hareketi'i linkini cep telefonunuza indirmeniz ve cepten takip etmeniz de mümkün.

adalet.org admini Aydın Başar “Bizi ifade edecek HSYK seçim logosu yarışması”  başlıklı yazısında “Elimizden geleni yapalım.Sonuç ne olur bilemeyiz.Ama sonuç da dışarıdan birileri gelip seçilmeyecek,içimizden birileri seçilecek.Biz onlara yüreğimizdeki doğruları,mesleğimizin doğrularını bir şekilde hep hatırlatacağız.Bazen öyle olur ki bir yere siz seçilmezsiniz,ama seçilenlerin yüreğine doğrularınızı ekersiniz.” diyor.

Bu anlayışa katılmamak mümkün değil. Dileriz ülkemizin siyasi partileri, politikacıları da bu anlayışa katılır.

Aydın Başar’ın yazısı:

Bizi ifade edecek HSYK seçim logosu yarışması

 Değerli meslektaşlarım

Hakim ve savcıları iki kelime ifade ediyor. Halk nezdinde hakim ve savcı dendiğinde akla adalet geliyor. Hiç yoktan gelmesi gerekiyor. Sitemizde sizlerinde desteği ve katılımıyla HSYK seçimlerinin bir demokrasi şöleni ile tamamlayacağımıza inanıyorum.Bizler üzerimize düşeni yapalım.Elimizden geleni yapalım.Sonuç ne olur bilemeyiz.Ama sonuç da dışarıdan birileri gelip seçilmeyecek,içimizden birileri seçilecek.Biz onlara yüreğimizdeki doğruları,mesleğimizin doğrularını bir şekilde hep hatırlatacağız.Bazen öyle olur ki bir yere siz seçilmezsiniz,ama seçilenlerin yüreğine doğrularınızı ekersiniz.Aslında seçilen farklı bir bedendir ama gerçekte seçilen siz olursunuz.Bu yönüyle isimlerin benim yönünden hiç bir değeri yoktur.Yeter ki ve yeter ki,hizmet yapsınlar,meslektaşlarını ayırt etmeksizin kardeş görsünler.

İşte tüm bu duyguları ifade edecek bir logo hazırlasak diye düşünüyorum. Bazen çok sözle anlatamadığınızı bir resimle anlatırsınız. Binlerce üyesi olan mesleğimiz içinde hobi olarak grafik tasarımı, resim, karikatür gibi güzel sanatlarla uğraşan birileri mutlaka vardır.İşte bu meslektaşlarımızdan bizi,barışı,kardeşliği temsil eden bir logo yapmalarını diliyorum.Ve birden fazla logo çıkması halinde de bunu anket yoluyla belirleyip sitemizde kullanmak istiyoruz.Birinci gelene ödül olarak 1000000000$ dolar vereceğiz:)).Ancak vereceğimiz paraların gerçek olduğu yönünde garanti veremeyiz.
Bu logo aynı zamanda adalet.org sitesinde logosu olsun,bundan sonra o logoyu kullanalım.

Bazen bir şey önerirsiniz, heyecanlanırsınız. Ama birde bakarsınız ki sizin düşünceniz hiç bir heyecan yaratmaz.Kimse cevap vermez bile.Buna da hazırım.Ama düşünceleri gömmemek lazım geldiği yere.Belli mi olur belki yüreklerde karşılığını bulur.Bulması dileğiyle ,bu logo yarışmasına katılmanızı diliyorum.Yürekten selam ve sevgilerle.


Balıkesir Adliyesi