HSYK, 200'ü aşkın mahkeme başkanı ve Başsavcının yanı sıra, 2500 hâkim savcının yerini değiştirdiği son kararnamesinde, Gaziantep mahkemelerine başkan atamadığı ortaya çıktı.Bu Nedenle Gaziantep'te 3 bin dosyanın sahipsiz kaldığı ortaya çıktı.

Taraf'ın haberine göre; HSYK, binlerce hâkim savcının yerini değiştirdiği son kararnamesinde Gaziantep mahkemelerine başkan atamayı “unuttu” ve üç bin dosya sahipsiz kaldı. Mahkemelere şimdi, ağır ceza tecrübesi olmayan asliye cezadan hâkimler getiriliyor. HSYK, 200’ü aşkın mahkeme başkanı ve Başsavcının yanı sıra, 2500 hâkim savcının yerini değiştirdiği son kararnamesinde, Gaziantep mahkemelerine başkan atamadığı ortaya çıktı.

Gaziantep Adliyesi’nde şimdi bu mahkemelere hangi hâkimlerin başkanlık edeceği konuşuluyor. Suça konu olan binlerce dosyanın ortada kalmasına neden olan bu krize ise “Asliye Ceza Mahkemeleri’nin” çözüm olacağı ifade ediliyor. Buna göre, boş bırakılan bu dört mahkemenin başkanlıklarına, ağır ceza mahkemesi tecrübesi olmayan Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesi hâkimleri arasından yetkilendirme yapılacağı belirtiliyor.