İsveç'teki modelde başkan ve tüm üyeleri hükümet atıyor. 11 üyesi bulunan kurula, hükümetin atadığı genel müdür başkanlık yapıyor. Hükümet tarafından 4 hakim üye, 2 parlamenter üye, 1 avukat üye, 2 sendika temsilcisi ve 1 valilik temsilcisi atanıyor. 

Polonya'daki kurul, 25 üyeden oluşuyor. Üyeler tarafından seçilen bir başkanın yönettiği kurulda, adalet bakanı, yargıtay başkanı ve yüksek idare mahkemesi başkanı doğal üye olarak yer alıyor. Meslektaşları tarafından seçilen 15 hakim/savcı, parlamento tarafından seçilen 4 parlamento üyesi, senato tarafından seçilen 2 senatör ve cumhurbaşkanınca atanan 1 temsilci görev yapıyor.

Portekiz'deki yapıda kurula yüksek temyiz mahkemesi başkanı başkanlık ederken, yüksek mahkeme hakimi de başkan yardımcılığını yürütüyor. 17 üyeli kurulda meslektaşlarınca seçilen 6 hakim üye, 2'si devlet başkanı, 7'si ise parlamentoca atanan yargı dışı 9 üye görev alıyor. 

Üyelerin tamamının Bakanın önerdiği kişiler arasında seçildiği Hollanda'da yüksel kurulun 5 üyesi bulunuyor. Başkan, kurul üyeleri arasından seçiliyor. Kurul, adalet bakanın önerisi üzerine kral tarafından atanan 3 hakim üye, yine adalet bakanın önerisi üzerine kral tarafından üniversitelerin iktisat ve işletme gibi bölümlerden mezun 2 yönetici üyeyle çalışmalarını yürütüyor.

İspanya'da 21 üyeli kurulun başkanlığını yargıtay başkanı yapıyor. Kurul, kongre ve senato tarafından aday gösterilenler arasından kralın atadığı 12 hakim üye, 8 avukat veya hukukçu üyelerle çalışıyor.

İtalya'da hakimler ve savcılar ile parlamentonun seçtiği üyelerden oluşan 27 üyeli kurula, devlet başkanı başkanlık yapıyor. Yargıtay başkanı ve yargıtay başsavcısının doğal üye olduğu kurulda, meslektaşlarınca seçilen 16 hakim/savcı ile parlamento tarafından seçilen 8 üye bulunuyor.

Fransız Yargı Yüksek Kurulu ise Hakimler, Savcılar ve Genel Kurul olarak üçe ayrılıyor. Her biri 22 üyeli Kurulun Hakimler Bölümünde yargıtay başkanı, 5 hakim, 1 savcı ve 15 üye, Genel Kurul Bölümünde yargıtay başkanı, 3 hakim, 3 savcı ve 15 üye, savcılar bölümünde ise yargıtay başsavcısı, 1 hakim, 5 savcı ve 15 üye yer alıyor. Kurulun, 1 Danıştay üyesi, 1 avukat, 2 devlet başkanınca atanan üye, 2 meclis başkanınca atanan üye ve 2 senato başkanınca atanan üyesi olarak toplam 8 ortak üyesi bulunuyor.

AA