İddialara göre; HSYK Başkanvekilliği 14 ay için sosyal demokrat kökenli Mehmet Yılmaz’a, daha  sonra 24 aylığına hükümet destekli ekipten birine ve son olarak 14 aylığına ülkücü kökenlilere  verilecek.

HSYK Genel Kurulu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında toplanarak, görev bölümü yapacak.  HSYK’de bugün gerçekleşecek görev dağılımına ilişkin bilgiler de kulislere yansıdı. Edinilen bilgilere  göre görev dağılımının şöyle olacağı iddia ediliyor: “1. Daire Başkanlığı’na İdari Yargı’dan seçilen ve   hükümete yakınlığıyla bilinen Halil Koç, üyeliklere adli yargıdan seçilen sosyal demokrat kimlikli  Ömür Topaç, yine adli yargıdan seçilen ülkücü kesime yakın Mehmet Durgun, Müsteşar Kenan İpek,  geriye kalan üç üye de Yargıtay’dan ve Cumhurbaşkanı kontenjanından gelen üyeler arasından  belirlenecek. 2. Daire Başkanlığı’na da aynı zamanda HSYK Başkanvekilliği’ne adli yargıdan sosyal  demokrat ekipten seçilen Mehmet Yılmaz, Danıştay’dan seçilen sosyal demokrat kökenli Taci   Bayhan, 3. Daire Başkanlığı’na adli yargıdan seçilen ülkücü kökenli ve en çok oyu alan Metin  Yandırmaz getirilecek.”

Kulislerdeki iddialara göre HSYK Başkanvekilliği 14 ay için sosyal demokrat Mehmet Yılmaz’a, daha sonra 24 aylığına hükümet destekli ekipten birine ve son 14 aylığına ise ülkücü kökenlilere verilecek.

cumhuriyet