23.01.2014 02:43

Karakter boyutu :

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında yeni bir inceleme daha başlatılmasına karar verdi. 

Ergenekon davasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Tuncay Özkan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, 19 Ağustos 2013’te HSYK’ya verdiği şikayet dilekçesinde, yedek hakimler Ercan Fırat ve Mehmet Fatih Uslu'nun karar müzakeresine katıldıkları yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, CMK’nın 227/1. Maddesine göre suç işlendiğini belirtmişti.

HSYK Ersöz’ün başvurusunu dikkate alarak Ergenekon davasına bakan 13 Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi. Avukat Ersöz önceki gün HSYK Başmüfettişi Tacettin Şeker’e ifade verdi. Ersöz ifadesinde “Yedek hakimlerin müzakerelere katılmak suretiyle kanunun emredici hükmüne aykırı davrandıkları kanaatindeyim. Şikayet dilekçelerimde ayrıntılarıyla izah ettim. Şikayete ilişkin delilimiz, üye hakimler Fatih Mehmet Uslu ve Ercan Fırat’ın 10.09.2013 tarihli Milliyet gazetesinde yer alan beyanlarıdır. Kendileri müzakerelere katıldıklarını itiraf etmişlerdir” dedi.

AKDOĞAN’IN ‘MİLLİ ORDUYA KUMPAS’ SÖZLERİYLE DEĞERLENDİRİLMELİ

Şikayetlerinin Başbakan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Ersöz, “Yargılamanın başından beri 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sistematik bir şekilde hukuka aykırı karar ve uygulamalara imza atmışlardır. Örneğin; Sayın Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner duruşmada hazır olduğu halde, CMK’nın 178 madde kapsamında beyanı alınmamıştır. Yine tavana asılan mikrofonlarla avukatların müvekkilleriyle yaptıkları her görüşme kayıt altına alınmıştır.“ dedi.

ODATV’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ İFTAR FOTOĞRAFLARI DA İFADEDE

Ersöz ifadesine şöyle devam etti: “Ayrıca yargılamaya katılan, soruşturmayı yürüten kolluk personeliyle ve savcılarla birlikte yemek yemişlerdir. Bilindiği üzere bu kolluk personeli ve savcılar yakın zamanda görevden alınan isimlerdir”

HSYK, 13.Ağır Ceza Mahkemesi hakkında geçtiğimiz hafta da 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer’in başvurusunu değerlendirerek inceleme başlatılmasına karar vermişti.

Erdem Güler

Odatv.com