2002 yılında Ankara adliyesinde cumhuriyet savcısı olarak mesleğe başlayan Başsavcı Küçükyumuk, sırasıyla Konya/Karapınar, Malatya/Yazıhan ve Balıkesir/Susurluk ilçeleri adliyelerinde cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. 2011 Ağustosu’nda Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan 34 yaşındaki Başsavcı Küçükyumuk, başarılı çalışmalarından dolayı birinci sınıf savcılığa yükseltildi.

TÖREN DÜZENLENDİ


Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi ile birinci sınıfa ayrılan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk için tören düzenlendi. Turabdin Otel'de düzenlenen yemekli törene Başsavcı Küçükyumuk, eşi Serap Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, Midyat, Gercüş, Dargeçit ve İdil adliyelerinde görev yapan hâkim, savcı ve adliye çalışanları katıldı.

FAZLASIYLA HAK ETTİ

Törende konuşan Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, birinci sınıfa yükselen başarılı Başsavcı Küçükyumuk’u tebrik ederek, “Bizim meslekte, özellikle hâkim ve savcılıkta 1. sınıfa ayrılma önemli bir dönüm noktası, zira bundan sonra çalışacağınız bölgelerin belirlenmesinde, Yargıtay üyesi olma aşamasında bunlar önemli kriterler. Benim dönem arkadaşım olan başsavcımızla yaklaşık 13 yıl önce meslek hayatına beraber başlamıştık. Zaman çok çabuk geçiyor. 2011 yılından bu yana hem adliyede hem de Midyat halkına yaptığı hizmetlerde bunları fazlasıyla hak etti. Kendisine başarılar diliyorum." dedi. Konuşmanın ardından Güverçin, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici tarafından gönderilen plaketi, Başsavcı Küçükyumuk’a verdi. Cumhuriyet Savcısı Hasan Adalı da katılımcılar adına hazırlanan hediyeyi Başsavcı Küçükyumuk'a takdim etti.

BİREYSEL BİR BAŞARI DEĞİL

Birinci sınıfa ayrılan Başsavcı Adnan Küçükyumuk ise, adaletin en iyi şekilde tecelli etmesine katkılarından dolayı adliye personellerine teşekkür ederek, “Bugün beni gururlandırdınız. Birinci sınıflığa yükselmek mesleğimizde önemli bir viraj. Çok şükür bu dereceyi almak Midyat'ta nasip oldu. Bu bireysel bir başarı değil. 2002 yılında başlayan meslek hayatımız var, malumunuz iki yılda bir terfi ediyoruz. Çalıştığımız yerlerdeki meslektaşlarımız ve personelimizle uyumumuz, yapmış olduğumuz faaliyetler, verdiğimiz kararlar çok önemli. Dolayısıyla birinci sınıfa ayrılmamda Karapınar, Yazıhan ve Susurluk başta olmak üzere Midyat Adliyemizdeki değerli meslektaşlarımızın ve personelimizin çok büyük katkısı var.” diye konuştu.
Meslek hayatından eşinin büyük desteğini aldığını söyleyen Küçükyumuk, katılımcılar huzurunda eşine teşekkür ederek, bu başarısında eşinin de emeğinin olduğunu dile getirdi. Küçükyumuk, Midyat'ta bu ödülü almanın mutluluğu içinde olduğunu ifade etti. Tören yapılan ikramların ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.



Star Gazetesi