HSYK Kanun Tasarısı’nın görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda 18, 19 ve 20. maddeler kabul edildi.
KABUL EDİLEN 18. MADDE
Kabul edilen 18. Madde şöyle: “MADDE 18- 4954 sayılı Kanunun 20’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Genel Sekreterin teklifi üzerine” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır”
KABUL EDİLEN 19. MADDE
Kabul edilen 19. Madde şöyle: “MADDE 19- 4954 sayılı Kanunun 22’nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “meslekte fiilen on yılını tamamlamış;” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve aynı bendin birinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Yargıtay, Danıştay, Askerî Yargıtay ve Askerî Yüksek İdare Mahkemesi üyesi ile askerî yargı hâkim ve savcıları ve noterler yönünden yetkili kurulların belirlenmesinde 23 üncü maddenin ikinci fıkrası esas alınır. Adlî ve idarî yargı hakim ve savcılarının muvafakatler alınarak görevlendirilmeleri Başkanın talebi üzerine Bakan tarafından yapılır. Adli, idari ve askeri yargı hakim ve savcıları, avukatlar, noterler ve alanında uzman kişilerin görevlendirilmeleri için meslekte fiilen on yılını tamamlamış olmaları şartı aranır.” cümlesi eklenmiştir”
KABUL EDİLEN 20. MADDE
Kabul edilen 20. Madde şöyle: “MADDE 20- 4954 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yönetim Kurulu tarafından, yapılacak çalışmanın kapsamı ve süresi de dikkate alınarak en çok bir yıl süreyle görevlendirilebilirler. Süresi sona erenler, aynı usule göre yeniden” ibaresi “Başkanın talebi üzerine Bakan tarafından” şeklinde değiştirilmiş, ikinci fıkrada yer alan “hâkimler ve savcılar hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanlığında çalışan hâkimler hakkında Bakan,” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve ikinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “Başkanın talebi üzerine Bakan tarafından, adalet uzman yardımcıları ve uzmanları muvafakatleri alınarak Akademide görevlendirilebilir”.

http://www.habervitrini.com