Sulh ceza hâkimliklerinin kaldırılmasını istedikten sonra Zonguldak’a düz hakim yapılan Kemal Karanfil’in, bu atamanın durdurulmasına ilişkin itirazı HSYK tarafından reddedildi.

HSYK, yoğun bakımda zor günler geçiren Hakim Karanfil’in 10 yaşındaki oğlu Ahmet’in hâlâ süren tedavi sürecini görmezden geldi. Kemal Karanfil, sosyal medyadaki hesabından kararı “HSYK, Ahmet’in yoğun bakımda olduğu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan? Ey HSYK’ya ve AKP’ye oy verenler. Evet, şu anda güçlüsünüz. Ama sizi ancak her şeye gücü yeten Allah’a şikâyet ediyorum.” diye duyurdu.

HSYK’nın geçtiğimiz günlerde çıkardığı ara kararname, bazı hâkim ve savcıların mağduriyet yaşamalarına yol açtı. Bunlardan biri de Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil oldu. Karanfil, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra kurulan sulh ceza hakimliklerinin ‘adil olmadığı’ gerekçesiyle kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu. Hakim Karanfil’in, AYM’ye yaptığı başvurunun üzerinden daha 4 ay geçmeden görevinden alınarak düz hakim yapılması dikkat çekti. Kış ortasında Zonguldak’a gönderilmesine Facebook’taki kişisel sayfasından tepki gösteren Kemal Karanfil “10 yaşındaki Ahmet’im daha yeni yoğun bakımdan çıktı. Hayatî tehlikesi ve tedavisi halen sürüyor. Eşimin de tedavisi sürmesine rağmen bu kış ortasında Zonguldak’a tayinim çıkarıldı. Oysa herhangi bir soruşturmam ve tayin talebim yoktu. Üstelik Eskişehir’e geleli henüz 2,5 yıl oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada Eskişehir Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil de aynı kararname ile başsavcı vekilliğinden alınarak Ordu’ya düz savcı olarak atanmıştı. Kemal Karanfil’in başvurusunu reddeden HSYK’nın Celalettin Karanfil’in itirazını kabul ettiği ortaya çıktı. Celalettin Karanfil’in ve eşinin atamasının İstanbul’a gerçekleştirildiği öğrenildi.