HSYK 2. Daire üyesi Mahmut Şen tutuklu tahliyeci hakimleri savunayım derken büyük bir hukuk cehaletine imza attı.

HSYK 2.Dairesi Üyesi Mahmut Şen, hakimlerin görevden uzalaştırma sürecini anlatan bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Adalet Komisyonunun görevden uzaklaştırma kararı verilir verilmez faks çekerek ilgili yargı mensuplarının ilişiğinin kesilmesini istediğini iddia etti. Hızını alamadı hakimlere savunma hakkı dahi tanınmadığını, haklarında yürütülen soruşturma dosyalarını görmelerinin de engellendiğini iddia etti.

Şen, tüm bu hususların uluslararası sözleşmelere ve Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti. Bu iddialar paralel yapının bir yayın organında gündeme getirilse de HSYK üyesinin CMK'dan habersiz olduğu ortaya çıktı.

CMK 153'TEN HABERSİZ Mİ?

Hukukçuların bir araya geldiği Hukukmedeniyeti.org İnternet sitesinde konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Av. A. Kemal Yılmaz, HSYK üyesinin Müdafiin dosyayı inceleme yetkisini düzenleyen CMK'nın Madde 153'ten habersiz olduğunu söyledi. Söz konusu kanunun 2. Maddesinde, "Müdafiin dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hâkim kararıyla kısıtlanabilir." denildiğine dikkat çeken Yılmaz, bu kararın 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk' gibi suçlarda verilebileceğine dikkat çekti.

A.Kemal Yılmaz, "Sayın üyemiz bu kanun maddesini biliyordur herhalde" dedi.

http://hukukmedeniyeti.org/haber/3592/hsyk-uyesinin-sasirtan-cehaleti/#.VdCjqnh3WNw.facebook