Kemal Karanfili in itirazı red edildi.

Yeni HSYK kararnamesi ile Eskişehir'den Zonguldak'a düz hâkim olarak atanan Kemal Karanfil Twitter'dan açıklama yaptı

Hakim Karanfil, itirazın reddedildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu. Karanfil, şunları yazdı: "HSYK, Ahmet'in yoğun bakımda olduğu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan. Ama sizi ancak her şeye gücü yeten Allah'a şikayet ediyorum." dedi.

 

HSYK'nın geçtiğimiz günlerde çıkardığı mazeret kararnamesi, bazı hâkim ve savcıların mağduriyet yaşamalarına yol açtı. Bunlardan biri de Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil oldu.

 

Hakim Karanfil, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra kurulan sulh ceza hakimliklerinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmuştu. Dilekçesinde sulh ceza hakimliklerinin 'adil olmadığını ve siyasi amaçlı' kurulduğuna dikkat çekmişti. Karanfil'in, AYM'ye yaptığı başvurunun üzerinden daha 4 ay geçmeden görevinden alınarak düz hakim yapılması dikkat çekti.

 

Karanfil, kış ortasında Zonguldak'a gönderilmesine Facebook adresinden tepki göstermişti. Mazereti bulunduğu ve tayin isteği olmadığı halde atamanın yapıldığını belirten Karanfil, yoğun bakımdan yeni çıkan oğlu ve bu yıl 3 kaza geçiren eşine dahi acınmadığını vurgulamıştı.

 

Karanfil, "10 yaşındaki Ahmet'im daha yeni yoğun bakımdan çıktı. Hayati tehlikesi ve tedavisi halen sürüyor. Eşimin de tedavisi sürmesine rağmen bu kış ortasında Zonguldak'a tayinim çıkarıldı. Oysa herhangi bir soruşturmam ve tayin talebim yoktu. Üstelik Eskişehir'e geleli henüz 2,5 yıl oldu." ifadelerini kullanmıştı.

 

"AHMET'İM SİZDEN HAKKINI İSTEDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ?"

 

Karanfil, Facebook adresinde şunları dile getirmişti: "Kanun dışında yapılan her eylem, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Ve zaman aşımı da 15 yıldır. Hadi bu fani dünyada kimse sizden hesap soramadı. Ya öte dünyada, 10 yaşındaki Ahmet'im ve bu kış gününde üç kazayı yaşayıp çocuklarının kanlarını gören masum eşim, sizden hakkını istediğinde ne yapacaksınız? Allah'a ne hesap vereceksiniz? Ben hakkımı helal ediyorum. Zira beni sizlere tanıtanların (adliyedeki fişçilerin) size tanıttığı şekliyle beni tanıdınız. Fakat 10 yaşındaki oğlum, Ahmet'im ve çocuklarım sizlere hakkını helal etmiyor, bilesiniz."

 

Hakim Karanfil, söz konusu ara kararname ve Facebookta paylaştıklarının ardından atamasının durdurulması için geçen pazartesi günü HSYK'ya itirazda bulundu. Ancak Zonguldak'a düz hâkim olarak atanan Kemal Karanfil'in atamasının durdurulmasını HSYK kabul etmedi.

 

Hakim Karanfil, itirazın reddedildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu. Karanfil şunları yazdı: "HSYK, Ahmet'in yoğun bakımda olduğu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan. Ama sizi her şeye gücü yeten Allah'a şikayet ediyorum ...diye yazdı.

Evren Özmen 
adalet.org

YORUMLAR:
Evren Özmen

 
Kemal Karanfil
Hırslar ve kinler, vicdanın önüne geçtiğinde, verilecek her karar, adalet değil,zulüm getirir.

Hakim Bey, Eskişehirde kalsa idi, adalet mi sarsılırdı,halbuki Zonguldak ilinde de , adalet dağıtacak.
Bir hakimin, herkesçe bilinen sağlık gerekçesi bile, haklı görülmüyorsa, nerede hakim teminatı.Nere de etik ilkeler.
Susanlar, susmaya devam etsin, nasıl olsa dünya bir günlük demi.
Tekrar geçmiş olsun.

Süleyman Bağrıyanık
Yazık,sözün bittiği yerdeyiz.

Ahmet TÜRKERİ Özel Mesaj Yaz  Arkadaş Ekle  Kişilerime ekle  Yazıyı Sayfana Ekle  25.01.2015.21:14YazdırŞikayetDeğiştir  Sil   ---
 Basın Haberleri alanındaki soru-konuları* Basın Haberleri alanındaki cevapları*Yeni Basın Haberleri Arşivdeki yazıları
Amaç sadece mağdur etmek olunca itiraz niye kabul edilsin ki? Zaten istenilen şey mağduriyet, Hakim Bey de itiraz edince keyiften dört köşe olmuşlardır.

Kendilerine oy verenlerin "ihraç,ihraç" diye tempo tuttuğu ortamda oyu ve gazı alanların daha yapacağı çok iş var.

önder topal Özel Mesaj Yaz  Arkadaş Ekle  Kişilerime ekle  Yazıyı Sayfana Ekle  25.01.2015.22:01YazdırŞikayetDeğiştir  Sil   ---
 Basın Haberleri alanındaki soru-konuları* Basın Haberleri alanındaki cevapları*Yeni Basın Haberleri Arşivdeki yazıları
Vicdanın sükuteettiği bir dönemdeyiz...

 Basın Haberleri alanındaki soru-konuları* Basın Haberleri alanındaki cevapları*Yeni Basın Haberleri Arşivdeki yazıları
 
Bir kez dahi biraraya gelip yüzyüze tanışmadığım halde, yaşadığımız sıkıntıyı dile getirip burada paylaşan destek olan, güzel temennilerde bulunan herekese çok teşekkür ediyorum. Allah sizlere bu acıları yaşatmasın..Bu dünyada ve ötede mesut ve bahtiyar etsin..

İnanırmısınız, oğlumun kazasında bu kadar üzülmemiştim.Zira Allah'ın takdiri deyip insan sabrediyor. Ancak durumumuzu ve sağlık mazeretimizi bildirdiğim halde itirazımın reddi beni daha çok üzdü. MESLEKTE EN AZ 15 YILINI DOLDURMUŞ VE YILLARCA ADALET DAĞITIP BİRİNCİ SINIF OLMUŞ HAKİM VE SAVCILARDAN OLUŞAN HSYK BİRİNCİ DAİRENİN, EN MASUM VE İNSANİ BÖYLE BİR TALEBİ DAHİ REDDETMESİ KARŞISINDA KARDEŞLİĞİMİZİN YAŞADIĞI TAHRİBAT VE GELDİĞİ BOYUT, BENİ DAHA ÇOK ÜZDÜ...HSYK ÜYELERİNE SORSAN BUNU DEVLETİN ALİ MENFAATLERİ İÇİN YAPTIKLARINI SÖYLEYECEKLER...

Oysa kendime ve yaşantıma bakıyorum, gerçekten kötü bir insan değilim ve toplumun huzuru için bırakın rahatımı hayatımı bile feda etmeye hazırken bu ülke evlatlarının çektiği sıkıntıları anlamakta çok zorlanıyorum. Yargıtay' da görev yaptığım 5 yıllık sürede, aman birinin hakkı zayi olmasın diye gece 02.00 lere kadar dosya okudum. Belediyenin diktiği ağaçlar ölmesin diye 153 beyaz masayı aramalarım sonuçsuz kalınca, iş başa düştü deyip, sabahın köründe Kızılay da, Balgat'ta çok ağaç suladım..Ankara yollarındaki çukurlar, ya da düşük logar kapakları kazaya sebebiyet vermesin diye 153 ü belki 50 kez aramışımdır. Yargıtay daki 5 yıllık birikimimi kitap haline getirme fırsatı bulduğumda, devletin bana verdiği maaş bana yetiyor, bari fakirlere bir katkım olsun diye telif ücretini yetim 3 çocuğa bağışladım. 

Kimseye karşı inancından- siyasi düşüncesinden dolayı kesinlikle kin tutmam, Allah'ın yarattığı her canlıya sevgiyle bakarken,maruz kaldığım bu durum, esasen münafık ruhlu insanların, bizleri farklı tanıtmalarından , ya da ilgililere yanlış bilgi gitmesinden kaynaklandığını düşünüyorum...BU ŞEKİLDE DE BİRÇOK MASUM İNSAN KÜSTÜRÜLMEKTE, AHI ALINMAKTADIR....
Mehmet Yaşar Özel Mesaj Yaz  Arkadaş Ekle  Kişilerime ekle  Yazıyı Sayfana Ekle  26.01.2015.1:02YazdırŞikayetDeğiştir  Sil   ---
 Basın Haberleri alanındaki soru-konuları* Basın Haberleri alanındaki cevapları*Yeni Basın Haberleri Arşivdeki yazıları
 
Allah yardımcınız olsun..