HSYK’nın sürgün ettiği son isim, hakimler Özçelik ve Başer’i tutuklayan mahkemenin görevsiz ve yetkisiz olduğu yönünde mütalaa veren savcı Hasan Can oldu.

İk­ti­da­rın bas­kı ve ta­lep­le­ri­ne bo­yun eğ­me­ye­rek hu­kuk ve vic­dan­la­rıy­la ka­rar ve­ren ha­kim ve sav­cı­la­ra yö­ne­lik kı­yı­ma ye­ni bir skan­dal ek­len­di. Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu (HSYK) son ka­rar­na­me­sin­de bek­len­ti­le­ri yö­nün­de mü­ta­la­a ver­me­yen sav­cı Ha­san Ca­n’­ı Ela­zı­ğ’­a sür­dü.

YETKİSİZ KARAR VERDİ

Tu­tuk­lu po­lis­ler ve ga­ze­te­ci­ler hak­kın­da tah­li­ye ka­ra­rı ve­ren ha­kim­ler Mus­ta­fa Ba­şer ve Me­tin Öz­çe­lik hak­kın­da  Ba­kır­köy 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si yet­ki­siz ve gö­rev­siz ol­du­ğu hal­de tu­tuk­la­ma ka­ra­rı ver­miş­ti.

MÜ­TA­LA­A BE­ĞE­NİL­ME­Dİ

Ba­şer ve Öz­çe­li­k’­in avu­kat­la­rı Ba­kır­köy 7 Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’ne iti­raz­da bu­lun­du. 7. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ka­rar ver­mek için sav­cı­lık­tan da mü­ta­la­a is­te­di. Sav­cı Ha­san Can mah­ke­me­ye ver­di­ği mü­ta­la­ada 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’nin gö­rev­siz ve yet­ki­siz ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Sav­cı Ca­n’­ın mü­ta­la­ası­nın ar­dın­dan Ela­zı­ğ’­a sü­rül­dü­ğü or­ta­ya çık­tı.

SİPARİŞ KARAR VERMEYEN YARGIÇLAR GÖNDERİLDİ

- Ma­vi Mar­ma­ra da­va­sın­da İs­ra­il’­li ko­mu­tan­ların ya­ka­lan­masına ka­ra­r veren İs­tan­bul 7. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si Baş­ka­nı Ümit Kap­tan ten­zi­li rüt­be­yle Ba­kır­köy’e düz ha­kim ya­pıl­dı.

- BBP li­de­ri Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu so­ruş­tur­ma­sın­da ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ve­ren sav­cı Ha­bip Kork­maz ter­fi et­ti­ri­le­rek baş­sav­cı ya­pıl­dı.

- 17 Ara­lık so­ruş­tur­ma­sın­da tu­tuk­la­ma ka­ra­rı ve­ren Ha­kim Ce­mil Ge­dik­li Er­zu­ru­m’­a ar­dın­dan da Kas­ta­mo­nu­’ya sü­rül­dü.

- Yo­uTu­be'a eri­şimi en­ge­lleyen TİB ka­ra­rı­nın yü­rüt­me­si­ni dur­du­ran An­ka­ra 4. İda­re Mah­ke­me­si Baş­ka­nı Ci­han­gir Cen­giz, Kon­ya’ya  üye olarak gön­de­ril­di.

- İs­tan­bul'un si­lu­eti­ni bozan 169 ku­le­le­ri­ne yı­kı­m ile 3. ha­va­li­ma­nı­nın olum­lu ÇED ra­po­ru için yü­rüt­me­yi dur­dur­ma ka­ra­rı­ ve­ren 4. İda­re
Mah­ke­me­si­’nın baş­kan ve üye­le­ri­ sü­rül­dü.

KPSS TAHLİYELERİNE CEZA 

- Ge­zi Par­kı ve çev­re­sin­de­ki Tak­sim mey­dan pro­je­si­ni ip­tal eden İs­tan­bul 10. İda­re Mah­ke­me­si­’nin Baş­ka­nı Ra­bi­a Ba­şer Böl­ge İda­re Mah­ke­me­si üye­li­ği­ne, üye Ali Kurt da Van'a sü­rül­dü.

- 17 Ara­lı­k’­ta tu­tuk­la­ma ka­ra­rı ve­ren Ha­kim Ce­mil Ge­dik­li Er­zu­rum, ora­dan da Kas­ta­mo­nu­’ya sü­rül­dü.

- KPSS'ye iliş­kin so­ruş­tur­ma­da tu­tuk­lu bu­lu­nan 25 öğ­ret­me­ni tah­li­ye eden 4. Sulh Ce­za Ha­ki­mi Ra­ma­zan Kan­maz gö­rev­den alı­na­rak Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­ne üye ha­kim ya­pıl­dı.

- Tah­li­ye ka­rar­la­rın­da im­za­sı bu­lu­nan 6. Sulh Ce­za Ha­ki­mi Hül­ya Tı­raş da uz­man­lı­ğı­nın ak­si­ne ço­cuk mah­ke­me­si­ne gön­de­ril­di. 7. Sulh Ce­za Ha­ki­mi Ba­ha­dır Coş­lu ise As­li­ye Ce­za­’ya gön­de­ril­di.

- Bö­cek Da­va­sın­da es­ki TÜ­Bİ­TAK Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­san Pa­laz ile 8 ki­şi hak­kın­da be­ra­at ka­ra­rı ve­ren 7. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ha­kim­le­ri de gö­rev­le­rin­den alın­dı.

49 HAKİM VE SAVCI AÇIKTA

- Ha­san Pa­laz hak­kın­da bö­cek ra­po­run­da tah­ri­fat id­di­asıy­la açı­lan da­va­da tah­li­ye ka­ra­rı ve­ren 2. Ağır Ce­za Ha­ki­mi Fat­ma Ekin­ci de as­li­ye ce­za­da gö­rev­len­di­ril­di.

- 17 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında 49 hakim ve savcı açığa alınırken, 2 hakim ve 4 savcı tutuklandı.

MAHKEME DOSYAYI AVUKATLARDAN GİZLİYOR

Mahkemenin dosyada bulunan mütalaaları tutuklu hakimlerin lehine olduğu gerekçesiyle avukatlardan gizlediği belirtildi.


Bugün