HSYK, 2010’da seçilen üyelerin görev sürelerinin dolması üzerine yapılan seçimler ve atamalarla yenilendi. Kurul’un kürsüden, yani adli ve idari yargıdan gelen eski üyelerinin yeni görev yerlerinin belirlenmesi için dün Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Toplantıda, eski üyeleri atanmak için tercih ettikleri üç yer arasından sonuncu tercihlerine gönderilmelerine karar verildi.
Kurul ayrıca eski üyelerin hiçbirine, “başsavcı, başysavcı vekili, ağır ceza mahkemesi başkanı” gibi ünvanlar da vermedi.
HSYK üyeliği yapmış hâkim-savcıların bu şekilde tenzili rütbe anlamına gelecek şekilde atanmalarının Kurul’un yeni üyelerinin, aralarında HSYK’nın daire başkanlığını yapmış isimlerin de olduğu eski üyelere yönelik tepkisini ortaya koyduğu değerlendirmeleri yapıldı.

HSYK Genel Kurulu, önceki kurulun en güçlü isimlerinden 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’u Bakırköy Savcısı olarak görevlendirdi. Okur’un ilk tercih olarak Yargıtay Savcılığını, ikinci tercih olarak Beykoz’u talep ettiği ve Başsavcı Vekilliği ünvanı istediği, Kurul’un ise Okur’u 3. tercihi olan Bakırköy’e düz savcı olarak atadığı öğrenildi.

Üçüncü tercihleri oldu

HSYK, eski 2. Daire Başkanı Nesibe Özer’i de 3. tercihi olan Küçükçekmece’ye düz hâkim olarak atadı. Kurul, eski üyeler Hüseyin Serter, Ömer Köroğlu, Ahmet Kaya, Teoman Gökçe’yi Ankara Batı (Sincan) Adliyesi’nde hâkim olarak görevlendirdi. Resül Yıldırım da Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği’ne getirildi.
HSYK’nın ilk tercihine gönderdiği tek isim İsmail Aydın oldu. Eski HSYK üyesi Aydın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.



Milliyet