SORU 34: Aşağıdaki Metni dikkatle okuyup, soruyu buna Göre cevaplayınız!

Dönemin İETT Genel Müdür Yardımcısı Cemal Acar Tarafından, idari olarak yapılan uyarıların Topbaş yönetimince savsaklanması Üzerine, İBB'de adeta Bir akıl tutulması yaşandığı ziyaretinde çok sayıda ihalede usulsüz İşlemler gerçekleştirildiğinden bahisle, Yasal yükümlülük geregi hem savcılığa, hem de Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme görevi verilmesi talebiyle Cumhurbaşkanlığı Makamına (Sn. A. Gül) Ayrı Ayrı bildirimde bulunulmuştur. Cumhurbaşkanlığınca başlatılan sürecin Sonunda, İstanbul Valiliği Tarafından usulsüzlükleri Tespit edilen 8 dosyanın TAMAMI Hakkında Genel hükümlere Göre Işlem yapılmak Üzere, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu resmi Yapılmıştır.

Bunlardan birisi, 2004 yılı Sonunda Alınan Encümen Kararı ile sonuçlandırılan "Otogar-Bağcılar Hafif Metro" ihalesi 2006 Yılında Cardio sözleşmeye keşif artışıyla ihalesiz Olarak eklemlenen ettik "Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü" Metro Hattı dosyasıdır. Bu kapsamda, Once "ihaleye fesat Karıştırma" Soruşturması başlatılmış; DAHA SONRA bu on iki karar ziyaretinde Ilgili oldukları on iki olay ayrıştırılarak 2004 yılı sonundaki "usulsüz ihale İşlemleri" KONUSUNDA "ihaleye fesat Karıştırma" Soruşturması; sözleşmeye 2006 Yılında keşif artışıyla ihalesiz Olarak eklemlenen uzatma kararıyla Ilgili Olarak da "görevi kötüye KULLANMA" Soruşturması başlatılmıştır. Bu ikinci kararla Ilgili Olarak başlatılan soruşturmada Önce Diğer sorumlular Hakkında "görevi kötüye KULLANMA" davası açılmış; İçişleri Bakanı'nın Topçu Alay Komutanı vermeme kararlarının Danıştay Tarafından on iki kez kaldırılmasından Sonra da İBB Başkanı Topbaş dava açılmıştır, hakkinda. Bilahare de, uzatma kararına Yönelik bu on iki dava Mahkeme Sürecinde birleştirilmiştir.

TOPBAŞ HAKKINDA "zorla getirme" KARARI VEREN HAKİM Mahkemeden alındı

Davanın ilerlediği sureçte, duruşmalara gelmediği Için Sorgusu yapılamayan İBB Başkanı TOPBAŞ Hakkında "zorla getirme" kararı çıkaran Hakim terfien Mahkemeden alınıp, yerine imkb, kamuoyunda "Kumpas" davalarından biri Olarak nitelenen "Poyrazköy"davasına bakan Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Sayın Mehmet Hamzaçebi getirilmiştir !.

Tam da bu sureçte, 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk Rüşvet operasyonları patlak vermişettik; 4 Bakan istifa etmiş, kasalar-paralar-çantalar, Sıfırlama muhabbetleri, millete küfrederek keyifle Yapılan soygunlar, herşey görüntüler dinleme kayıtlarıyla Ortaya saçılmıştır ettik. Ancak, "Mühür kimdeyse Süleyman odur" kuralı tahtında, operasyonu yapanlar çok geçmeden Hükümet Tarafından başlatılan Karşı operasyona Maruz kalmışlardır. Karşı operasyonu Yürüten İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı Terör Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, 17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren Polis müdürlerini ettik "Örgütsel biçimde eyleme geçerek Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini darbe ile yıkmaya teşebbüs ettikleri" gerekçesiyle yakalatıp, tutuklatıp, hapse attırmıştır.Halihazırda da darbe suçu işledikleri iddiasıyla haklarında iddianame düzenlenilmesi beklenilmektedir. 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasında Paralel Yapıya Karşı topyekun savaş Başlatan Cumhurbaşkanı Sayın RT ERDOĞAN, 76 milyona Eşit MESAFEDE Bir Yargı sistemi kurulduğunu belirtmiştir.

Foya ORTAYA ÇIKINCA APAR topar Beraat KARARI

Metro yolsuzluğuna İlişkin davada imkb; Önceki manipülasyonlardan SONUÇ alınamayınca dosya 4. kez Bilirkişiye gönderilmiş, bir Yıl Sonra Rapor geldiginde 5 kişilik Bilirkişi Heyetindeki isimlerin tamamının Mahkeme Hakimince gizlice İBB Başkanı Kadir TOPBAŞ Sanık tarafına seçtirildiği Ortaya çıkmıştır. Eklendi bunun Üzerine, Mahkeme hakimi Mehmet Hamzaçebi'nin "el çekmesine davadan" Yönelik Yazılı talepte bulunulmuş; ancak Mahkeme Hakimi da ya foyası "kumpası" Ortaya çıkınca, dosyayi Ağır Ceza Mahkemesi denetiminden kaçırarak, "muvazaalı" Heyet Tarafından hazırlanan ziyaretinde baştan sona da tutarsızlıklarla dolu sözde Bilirkişi Raporuna itibar ederek apar topar "beraat kararı" vermiştir.

Yapılan itiraz Üzerine, Mahkeme Hakimi Mehmet Hamzaçebi'nin bu "kural dışı"uygulamasının "Hukuka aykırılığı açıkça" İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından da tescil Edilmiş, Verilen "beraat" kararı hukuken "yok" hükmüne düşmüştür !. Ancak, hatalı Bir uygulamayla davada beraat kararı verilerek Yerel Mahkeme Süreci kapatıldığından;Ağır Ceza savc bu aşamadan Sonra yetki Yönünden hukuksuzluğun çözümünde Nihai kararı Yargıtayın vermesine hükmetmiştir.

Mahkeme Hakimi Mehmet Hamzaçebi, 4 Katrilyonu bedeli Toplam proje, kamu zararı da 1.5 Katrilyonu bulan Türk Yargısında görülmekte Olan bu En Büyük yolsuzluk davasını kapattıktan kisa bir Süre Sonra; HSYK Tarafından "Paralel Yapı operasyonları Kapsamında tutuklanan polis şefleriyle fikir ziyaretinde eylem birliği icinde hareket Ettiği, planlı ettik sistematik sekılde yürütülen Bir Operasyonun Parçası Olduğu"gerekçesiyle, hakkında yürütülen incelemede soruşturma Açılması kararı verilmiş; nihayet Geçtiğimiz Temmuz ayinda da, 49 hakim savcı ile Birlikte ettik,  "söz konusu isimlerin göreve devamının Yargı erkinin nüfuz Itibarına vereceği Zarar ettik" gerekçesiyle, hakkındaki soruşturma tamamlanana Kadar görevden uzaklaştırılmıştır.

Israrla "KOVUŞTURMAYA YER olmadigi" KARARI

Bir ay safra geçmeden Üzerinden Eklendi bunun, 2015 12 Ağustos Tarihli Bir ​​kararla, İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı "Terör Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu A.Ş." tarihi Bir ​​skandala imza atmıştır. Daha evvel Hukuka açıkça aykırı biçimde on iki kez"Kovuşturmaya Yer olmadigi" kararı Verilen ziyaretinde onu ikisi de Bakırköy Ağır Ceza Mahkemeleri Tarafından Ayrı Ayrı kaldırılarak savcılığa geri İade İBB Başkanı TOPBAŞ'a İlişkin edilen "ihaleye fesat Karıştırma" soruşturmasında; Türk Yargısına akıl tutulması yaşatan Bir gerekçeyle ısrarla Üçüncü kez "Kovuşturmaya Yer olmadigi" kararı verilmiştir.

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı Terör Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu A.Ş. - Savcılık Makamının kararını dayandırdığı Gerekçe imkb; 21. Asliye Ceza Mahkemesinde Görülen"konusu Farklı", Bilirkişi Heyeti "muvazaalı", HSYK.nun resmi kararına Göre Hakimi gedikli "kumpasçı" zaten ettik Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla da "yok" hükmüne düşmüş,"Hukuka aykırılığı tescilli beraat kararı" dır! .

Yukarıdaki açıklamalara Gore aşağıdakilerden hangisi SÖYLENEMEZ?  

a) İBB Başkanı Kadir TOPBAŞ Sanık Hakkında beraat kararı veren Mahkeme Hakimi Mehmet Hamzaçebi,  17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasındaki "Paralel Yapı operasyonları" Kapsamında tutuklanan Polis müdürleriyle fikir birliği içindedir eylem ettik.

b) İBB Başkanı TOPBAŞ Hakkında "Kovuşturmaya Yer olmadigi" kararı veren ICb Terör Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu A.Ş. - Savcılık Makamı; bu Karara dayanak gösterilerek "itibar edilen" Hukuka aykırı beraat hükmünü kuran; kisa bir Süre Sonra imkb,"göreve devamının Yargı erkinin nüfuz Itibarına vereceği Zarar ettik" gerekçesiyle, HSYK Tarafından görevden uzaklaştırılan Mahkeme Hakimi Mehmet Hamzaçebi ile fikir birliği içindedir eylem ettik.

c)    İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı Terör Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu A.Ş. - Savcılık Makamı; "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini darbe ile devirmeye teşebbüs ettikleri"gerekçesiyle tutuklatılıp hapse attırılan Polis müdürleriyle fikir birliği içindedir eylem ettik.

d) Kuyrukların birbirine böylesine dolaşması, Türk Yargısının bağımsızlığını tarafsızlığını, ziyaretinde diyalektik tutarlılık samimiyeti ettik, herkese Eşit MESAFEDE Yargı sistemi kurulduğunu Gösterir.

Cemal Acar

Odatv.com