ANKARA (ANKA) - Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) Birinci Dairesi Başkanı İbrahim Okur, tukuklu vekillerin durumuna ilişkin "Kişisel olarak, ben milletten bu kadar oy almış kişinin parlamentoda olmasını isterdim" değerlendirmesinde bulundu.
Gazeteci Mustafa Balbay, Prof. Dr. Mehmet Haberal ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın milletvekilleri seçilmelerinin ardından tahliye taleplerine ret veren mahkemenin kararına yapılacak itiraz sonucu merakla bekleniyor. Başkent kulislerinde ikinci tahliye talebinin de reddedilmesi durumunda CHP ile MHP'nin izleyeceği yol tartışılırken, tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir değerlendirmede HSYK Birinci Daire Başkanı Okur'dan geldi. NTV'nin canlı yayınına katılan Okur, cezaevinden tahliye edilmeyen milletvekillerinin durumuyla ilgili soruya, "Kişisel olarak, ben milletten bu kadar oy almış kişinin parlamentoda olmasını isterdim" değerlendirmesinde bulundu. Okur, yarınki yemin töreni öncesi, üst mahkemelerin bugün karar verebileceğini de ima ederek, "Bugün karar vermeleri iyi olacak" dedi.

-YARGIYA BASIN SÖZCÜLÜĞÜ GELİYOR-

İbrahim Okur, HSYK'nın 13 bölgede Basın Sözcülüğü kuracağını da açıkladı. Okur, "Yasaya göre vali ve kaymakamlar suçu önlemeyle ilgili açıklama yapıyor. Yargı aşamasında ise açıklama olmuyor. Vali ve kaymakamlar yargı sürecini bazen yanlış aktarıyor. Şimdi bu sözcülerimiz, gerektiğinde başsavcılarımızla koordineli biçimde açıklama yapabilecek" dedi.(ANKA)
(YE/ÖMR)