Hakim ve savcıların belirtilen tarihe kadar yapacakları başvurular sonucu boşalması muhtemel yerler ile yeni mahkeme kurulması gereken yerler, ikinci ilan ile duyurulacak.
    HSYK, bu çerçevede, hakim ve savcıların taleplerinin alınmasının ardından, talep, süre, mazeret ve disiplin nedenleri ile 2011 yılı yaz kararnamesinde muhtemel ataması yapılacak olan hakim ve savcıları tespit etti. Bunun yanında, iş yükü itibarıyla kurulması veya faaliyetinin dondurulması gereken mahkemeler ile mevcut hakim ve savcı sayılarının artırılması ya da azaltılması hususlarına ilişkin çalışmalar da kurul tarafından sonuçlandırıldı.
    HSYK, listelerde belirtilen yerler ve sayıların kesin olmayıp, bu yerler haricindeki başka mahallere atama yapılması söz konusu olabileceği gibi, var olan yerlere de atama yapılamayabileceğini bildirdi.

İHTİYACA GÖRE İSTEK DIŞI ATAMA YAPILABİLECEK
İkinci bölgede görev yapan hakim ve cumhuriyet savcılarından talebi olmayanlar ile yerinde kalmak isteyenler listeye dahil edilmedi. Ancak birinci bölgedeki ihtiyacın bu şekilde karşılanamaması halinde talebi olmasa dahi ikinci bölgede en çok çalışandan başlamak üzere birinci bölgelere resen atama yapılabilecek. Ayrıca atama yapılmasının planlanması nedeniyle listede bulunmasına rağmen, hizmet gereği ilgilinin yerinde bırakılması da söz konusu olabilecek. Bu durumda, ataması planlanan ilgilinin yerine de atama yapılamayacak.
    İlk ilan üzerine atanma talebinde bulunan hakim ve savcılar, ikinci ilan üzerine ilave tercihte bulunabilecek. İlk ilanda belirtilen süre içerisinde talepte bulunmayan veya süre ve hizmet gerekleri nedeniyle kararname taslağında yer almayan hakim ve savcıların ikinci ilan üzerine yapacakları başvurular dikkate alınmayacak.
    Yargıtay'ın talebi ve ihtiyacı göz önüne alınarak, talep olması halinde 14/04/2011 tarihli duyuruda belirtilen şartları taşıyanlar arasından Yargıtay Tetkik Hakimliğine yeniden atama yapılması da planlanıyor. İlave tercihte bulunmak isteyen hakim ve savcılar, 24 Mayıs günü mesai bitimine kadar HSYK Genel Sekreterliği'nde olacak şekilde ikinci başvuru formlarını göndermeleri gerekiyor.
    Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğe daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, talep formunun bilgisayar ortamında düzenlenerek Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile elektronik imza ile imzalanıp gönderilmesi, ayrıca fiziki olarak gönderilmemesi gerekiyor.
    Talepler UYAP ortamından gönderileceği için, taleplerin Genel Sekreterliği Kararname Bürosu'na ulaşıp ulaşmadığı ise bağlı bulunulan Başsavcılık Muhabere Bürosu tarafından DYS üzerinden kontrol edilerek öğrenilebilecek.

timeturk