HSYK istifa etmelidir

Hakim ve savcılar HSYK’nın açıklamasını tartışıyor. Hakim ve savcıların ağırlıkta üye olduğu adalet.org sitesinde çoğunluk hakim ve savcılar HSYK’yı istifaya çağırırken bir kısım HSYK’yı savunuyor.

C. Savcısı Mehmet Demir     HSYK kendi tavır ve davranışıyla tarafsızlığını yitirdi. Bundan sonra, bu üyelerin, hakim-savcılar hakkında herhangi bir tasarrufta bulunması, işlemleri şaibeli hale getirir. diyor ve HSYK’yı istifaya çağırıyor.

Bakanlık Listesi hakim ve savcıya hakarettir.

 Bu çağrıya yorum yapan  hakim Aydın Başar  Herkesin bir hesaplaşması var. Biri cemaat denilene,biri hükümete çakıyor veya taraf oluyor.Benim tek bir idealim var.Bu zamana kadar hep dillendirdiğim yargı bağımsızlığı.Dün bunu savunduğum için beni bu siteden atmaya kalkan,istifa etmemi savunanların da bu gün yargı bağımsızlığı kavramını önemsemelerini,hiç yoktan siyasetin tek hedefinin yargıyı kendine memur yapmak istediklerini anlamaları benim için bir kazanç.Dilerim bu ilke tüm iliklere kadar işler.Ve bir gün bakanlık listesi dendiğinde,böyle bir liste hakime ve savcıya hakarettir derler.” yorumunu yapıyor.

YORUMLAR

Bülent Yücetürk- C. Savcısı

Mevcut HSYK'ı hep eleştirdim ancak sayın Demir'in başlığını görünce siyasal iktidarın yeniden toplumu dizayn etmek için aradığı savcıları bulmakta zorlanmayacağını anladım?Trajik olan hep HSYK 'eleştirirken onu savunma durumunda kalmış olmam.

İlyas Çolaklar  C. Savcısı 

Sayın DEMİR "Öncekiler ne kadar bağımsız ise yenilerde o kadar bağımsızdır.Ayrıca HSYK bu yapısıyla önceki kuruldan çok daha bağımsızdır.Zira kurul hakim ve savcıların oylarıyla seçilmiştir.Bizim oylarımızla seçilen kurul elbette bağımsız ve saygıya değerdir.Kimse hakim ve savcıların oylarına hakaret edemez."  Bilmem bu sözler size bir şeyler hatırlattı mı? Hatırlayamadıysanız kendinizi çok zorlamayınız. İnsanoğlu nisyanla malüldür. Yok eğer  hatırlarsanız "dün dündür, bugün bugündür" deyip ilkesizliğin ilkesi olan bu söz ile kendinizi teselli edersiniz. 


Ferhat   Yıldırım-C. Savcısı (emekli)

 Ben 30 yıllık meslek hayatımda yürütmenin, yargı üzerindeki tahakküm arzusunu ve bu yönde meslektaşlarımız aracılığı ile aldığı mesafeyi bizzat gördüm. Bu durumu her dönem telin ettim. Halende ediyorum.

Kurula gelince; 3 yıl 3 aylık görev sürelerinde, yaptıkları icraatlarıyla kendi meslektaşlarından çok ama çok AH aldılar.

Su akar yatağını bulur diyorum.İzninizle ben seyirci olmaya devam edeceğim.

Bekleyip görelim mevla neyler!
Neylerse güzel eyler!

  

HSYK İSTİFA ETMELİDİR/C.SAVCISI MEHMET DEMİR

Son gelişmelere, Başbakan darbe girişimi dedi.Suç duyurusunda bulunmasına rağmen, harekete geçmeyen hsyk nın 13 üyesi darbeye destek anlamına gelecek ve hükumeti eleştiren açıklama yaptı.Böylece taraf olmuş oldu.
Bunun üzerine,adalet.org da birçok hakim ve savcı aleyhte ve lehte birçok açıklama yaptılar.
HSYK kendi tavır ve davranışıyla tarafsızlığını yitirdi.
Bundan sonra, bu üyelerin, hakim-savcılar hakkında herhangi bir tasarrufta bulunması, işlemleri şaibeli hale getirir.
Bu üyelerin artık hakim-savcılar hakkında hiçbir işlem yapmamaları gerekir.Lehe ve aleyhe ne yapsalar bu işlemler şaibeli olacaktır.
Benim tavsiyem bu üyelerin derhal istifa etmeleridir.
Ben ve benim gibi düşünen Hakim- Savcılar bundan sonra bu adı geçen üyelerin hakkımızda vereceği hiçbir işlemi kabul etmemiz mümkün değildir.
Kurulun bu üyelerine Hakim-Savcılarla ilgili aleyhte veya lehte herhangi bir işlem yapmamalarını da tavsiye ederim.

 

HSYK istifa etmelidir

adaletbiz yazarı Rahmi Ofluoğlu’nun adalet.org sitesindeki yorumları

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bir cemaate bağlı olduğu iddiası ile suçlanan böyle bir kurul göreve devam etmez, derhal istifa eder. Kaldı ki bu iddia suçlamanın da ötesindedir.. Bu sayın HSYK üyeleri yaptıkları açıklamanın Danıştay'a baskı oluşturacağını bilmiyorlar mıydı? Bilmemeleri daha vahimdir.. Idarenin adli kolluğa müdahalesi kabul edilemez, HSYK gibi hakim ve savcılar hakkında karar verme yetkisine sahip bir yüksek kurul ise görülmekte olan bir dava ile ilgili bir açıklama asla yapamaz..
*******************************************************************************************
Ey adalet görevi yapan sayın hakimler, savcılar ve de avukatlar bu ülkenin yurttaşları artık kendilerini güvende hissetmiyorlar, buna razı olmayın, gün meşru direnme hakkının kullanılacağı gündür, hiçbirimiz güvende değiliz, buna cemaat hakimleri, savcıları da dahildir...Bu yol korkunç bir yol, adaletin duvara tostladığı iflas ettiği noktadayız, buna razı olmayalım...

******************************************************************************************
Sorun HSYK açıklamasındaki görüşün doğru olup olmadığı değil HSYK'nın yargıya müdahalesidir. Hükümetin adli kolluğa müdahalesi yanlıştır, HSYK'nın yargıya müdahalesi ise vahimdir, çünkü HSYK bir anlamda hakim ve savcıların amiri durumundadır..Bu anlamda HSYK'yı savunmak bir yanda saf tutmak ve kendini açığa çıkarmaktır. Öyle görülüyor ki sular durulmayacak, akli selim hakim olmayacak ve Türkiye bir Ortadoğu ülkesine doğru devrilecektir. Evrim diyemedim çünkü bu bir devrilme , yıkılmadır. Sorun zihniyet sorunudur.
Adil yargıyı amaç değil araç olarak gören malüm düşünce burada yan tutmakta ve açığa çıkmaktadır, bizce bu da bir başarıdır, çağdışılık deşifre oluyor...

 

Aydın Başar-Hakim

Şunu açıkça soruyorum size ,iki suç ortağından hangisini tutmamızı istiyorsunuz.Varsaki böyle bir yapı,o yapıyı da kaldırıp yerine daha şiddetlisini koyacak birilerinin yanında mı ol diyorsunuz.

Bu güne değin artık kendilerinin de itiraf ettikleri üzere kullandıkları ancak şimdi kullanım süresi doldu deyip daha itaatkar bir güç arayışı içinde oldukları ve aslında çete dedikleri oluşumu devletin içine yerleştirdikleri için bu gün "çete" dediğiniz güçden daha kusurlu olan bir taraftamı yer almamı istiyorsunuz. Şu anda hesap sorulabilecek ortada somut bir güç var. Hem birlikte çetecilik yapmak, emde yolsuzluk yapmak.

Ve sonuçta bu sitede bu süreç içeresinde onlarca kez yazdım. Devletin namusunu "çete" dediklerine teslim etmişler. İddialar doğru ise malını da haramilere teslim etmişler. Ben hangisinden tarafa olabilirim. Somut yaşananlardan bir şeyler çıkarıyorum. Ve birileri bugün o "çete" dedikleri güce benim yolsuzluğumu ortaya çıkardın diye saldırıyorsa ben hiç yoktan bu ülkenin hayrına olan bir şeyde buna karşı çıkmam. Bizim taraf olmamıza gerek yok.

Ve hep tekrarladığım üzere arkasında ne güç olursa olsun bir yolsuzluk olayında her zaman olduğu üzere yargıya saldıranlara yargıya saldırmayın diyorum. Ve şuna inanınız ki.Bu gün bu operasyonların arkasında sıradan hakimler olsaydı da yani çetecilikle suçlanmayacak, iktidarın tepkisi aynı olurdu. Çünkü dün oldu. İlhan  Cihaner hükümetin alkışlarıyla içeri atıldı. Ayrıca sıradan hakim ve savcılarında böyle bir operasyona imza atmaları mümkün olmaz bu düzen böyle devam ederdi.. Yani bize çete veya yolsuzluk doğruysa yani iki ucu pis olan değneğin bir yerinden tutmamızı önermeyin.

Ayrıca bu ülkede kim olursa olsun. Biz böyle davrandığımız sürece her iki tarafında hedefinde olduğumuzu biliriz. Birinden kaçıp diğerine sığınmayız.