Murat Aydın Facebook hesabından yaptığı açıklama ile sürgün edildiğini açıkladı. Açıklama şöyle:

Verdiğim kararlar, açıkladığım görüşlerim ve gösterdiğim tavır nedeniyle HSYK tarafından Trabzon Hâkimliğine sürüldüm.

Beni sürmek yüreklerini soğutmaya yetmediği için eşim hakim Gülay Aydın'ı da sürmüşler.

Kendime mesleğime yaraşır cümleleri bulacak hale gelince daha ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım.

Takdir adına yargı yetkisini kullandığım Milletimindir.

Bu paylaşıma yapılan yorumların bir kısmı:

Yorumlar
Ali İhsan Erdağ ... Hakkında hayırlısı olsun Hakim Bey, Sevgili Kardeşim. Mesleğim gereği çok hukukçu tanıdım. Avukat, Cumhuriyet Savcı ve hakim. Bunlar arasında, bilgi ve muhakeme kaabiliyeti bakımından zirvedesin. Bilesin. Yüksek başarılar diliyorum.
Cihan Ipek ''Gün ola, devran döne, umut yetişe ve insanlar bu ülkenin her köşesinde adil bir şekilde devlet hizmetlerinden yararlanıp adalete ulaşa... '' 1988'de avukatlık ruhsatımı aldım ve hep bunu diledim. Hala da diliyorum. 
Hukuka ve adalete inanmış biri olduğunuzdan eminim. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Canan Engez Murat cim ilk kez yazdığın mektuptan beri bir pusunun seni beklediğini tahmin etmiştim . Nerede olursan ol bir telefonla yardıma gelecegime soz veriyorum . Biliyorum kim ne derse desin aileni etkilediği için üzüntünü hafifletmeyecek ; zaten ne diyeceğimizde bilemedim
TC Ferhunde Attar Shipley Siz bizim ,Karşıyaka'nın kaybı,Trabzon'nun kazancısınız.Sizinle gurur duyuyoruz.Umudumuzsunuz.Bu karar doğru yolda oldugunuzun ispatıdır.Yolunuz açık olsun Hakimim.Sizi çok sevdik biz.
Hüsnü Yildirimer Sürgün madalyadır. Ben de memuriyet hayatımda sürgün madalyasını defalarca boynuma taktım. Ben o madalyaları geçmişte iktidar olan gericilere ve yobazların o günkü versiyonuna hediye ettim. Geçmiş olsun....
İlknur Özcan Siz nerede olursanız olun farkınızı hissettirir ve iz bırakırsınız Murat Bey