Haber Rahmi Ofluğlu adaletbiz
Avukat


HSYK’nın  hakim ve savcıları ihraç kararına göre Hakim Alaattin ÇAMBEL Paralel Yapının kendisine yaptığı haksızlığa dayanamayarak intihar etti. İntihar haberini veren başta Sabah Gazetesi olmak üzere basına göre eşi evi terk ettiği için intihar etti?

İşte HSK’nın Gerekçeli Kararı:

Yine FETÖ/PDY'nin, Devleti ele geçirmek maksadıyla gerçekleştirdiği bazı tasarruflara sözde bir meşruiyet kazandırmak amacıyla geçmiş dönemde yapılan bazı denetimlerde, performans değerlendirme ve geliştirme formlarının, gerçek durumla bağdaşmayan şekilde düzenlenmesi suretiyle örgüt mensubu olan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının önü açılırken, örgütün hedef olarak gördüğü hâkim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının engellendiği yahut unvanlı görevde olan bazı hâkim ve Cumhuriyet savcılarının bu görevlerden alındığı, kendilerinden olmayan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmaları bir yana, sağlık sorunları gibi mazeretlerinin dahi nazara alınmayarak adeta ölüme sürgün edildikleri, akla ilk gelen örneğin hâkim Alaattin ÇAMBEL olduğu, soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu Crohn hastalığına düçar olan ve bu hastalığına dair de özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunan hâkim Alaattin ÇAMBEL'in, 2011 yılı yaz kararnamesiyle Ceyhan ilçesinden Türkiye'nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği, atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği, 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirterek başka herhangi bir yere atamasının yapılmasını talep ettiği ancak dönemin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bu talebe duyarsız kalarak adı geçen hâkimi adeta bile bile ölüme mahkûm ettiği, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zulme daha fazla dayanamayan hâkimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19/01/2014 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği, (S. 19)

http://www.hsyk.gov.tr/Eklentiler/files/karar.pdf

İşte Sabah Gazetesi’nin Haberi

Eşi evi terk eden hâkim canına kıydı

·         Giriş Tarihi: 21.1.2014

 

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki adliye lojmanlarında önceki gece saat 23.30 sıralarında yaşanan olayda, Erzurum Adliyesi Çocuk Mahkemesi Hâkimi Alaattin Çambel (46) iddiaya göre yatak odasında beylik tabancasını göğsüne dayayıp tetiğe bastı. Dershaneden eve dönen Çambel'in 18 yaşındaki oğlu İlker Özgür Çambel babasını kanlar içinde görünce 112 Acil Servis'i aradı. Ancak Çambel'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hâkim Alaattin Çambel'in 6 yıl önce akciğer kanserine yakalandığı, gördüğü tedavi sonunda hastalığı yendiği öğrenildi. Çambel'in iki gün önce eşiyle tartıştığı, bu tartışmanın ardından eşinin küçük kızıyla birlikte Manisa'ya gittiği öğrenildi. 3 yıl önce Adana'dan Erzurum'a atanan ve adliyenin gülen yüzü olarak tanınan 13 yıllık hâkim Çambel için görev yaptığı Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Hâkim Çambel'in oğlu İlker Özgür Çambel cenazede gözyaşlarını tutamadı. Çambel'in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya gönderildi. 

http://www.sabah.com.tr/yasam/2014/01/21/esi-evi-terk-eden-hkim-canina-kiydi#