Sezikli bir süre önce Malatya Sulh Ceza Mahkemesi hakimi olduğu dönemde usule ve hukuka aykırı olduğu için dinleme kararı vermeyince "Telafisi imkansız ıstıraplara duçar olduk" diye açıklama yapmıştı.

Hakim Sezikli, vermediği dinleme kararından dönemin başsavcısının rahatsızlık duyduğunu ve bunu hal kağıdına yazdığını, Teftiş Kurulu'na yetkisinin değiştirilmesinin teklif edildiğini anlatmıştı. HSYK'nın teklifi yetersiz gördüğünü ve süresi dolmadan tayininin çıkarıldığını belirten Sezikli, açtığı davayı Danıştay'da kaybettiğini ancak konuyu AYM ve AİHM'ye de taşıyacağını belirtmiştir.

Hakim Sezikli, bu açıklamalarının ardından Anayasa Mahkemesi'ne verdiği dilekçenin sonuç ve talep bölümünde özetle şu ifadelere yer verdi:

* 1984 yılında hukuk fakültesinde başladığım hukuk öğreniminden bu yana yaklaşık 30 yıldır avukat ve hakim olarak etki ve yetkim dahilinde ülkemizin modern, demokratik hukuk devletinin tüm ilke ve kurallarına uygun inşası ile hukukun üstünlüğü ilkelerinin hayata geçmesi yönündeki gayret ve beklentilerimin son bulmaması adına Yüksek Mahkemenize müracaatımız zaruri olmuştur.

*(HSYK Başmüfettişliği'nin "Hukuk devleti ilkelerine aykırı, yargı bağımsızlığını yok sayan, hakimlik teminatını açıkça zedeleyen ve vatandaşların adil yargılanma hakkını dikkate almadığını" iddia ederek) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişliği'nce hukuka ve maddi gerekçeye aykırı olarak düzenlenen 2 Ağustos 2010 tarihli hal kağıdının ve içeriğindeki "Hakimin verdiği kararlardan Başsavcı'nın rahatsız olduğu " şeklindeki ibarenin iptalini arz ederim."

hurhaber