“6525 Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile  6524 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, yani HSYK kanunu aynı anda Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasına rağmen 6525 sayılı Kanun Resmi Gazetede yayımlanırken 6524 Sayılı HSYK yasası Resmi Gazetede henüz yayımlanmamıştır.  

Burada hükümetin güttüğü amaç;  HSYK yasasının bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi halinde iptaller geriye yürümeyeceğinden Anayasa Mahkemesinin iptal anına kadar HSYK’yı istediği şekle sokmak istemesidir. Bilindiği üzere yasa Resmi Gazetede yayımlanana dek Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulunulamıyor.

Cumhurbaşkanı Anayasa’ya aykırı HSYK’yı neden onayladı…

Cumhurbaşkanı yukarıda söylediğimiz gibi hükümete, HSYK Kanununun bazı maddeleri için Anayasa Mahkemesinin iptal kararına kadar hükümete HSYK’ ya istediği şekli vermesi için gerekli zamanı tanımak amacıyla Anayasa’ya aykırı olduğunu söylemesine rağmen HSYK yasasını onayladı.

Bu durum, gelişmeler karşısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın “kader birliği” ettiğinin açık kanıtıdır.” dedi…