CHP, Genel Kurul'da görüşmeleri tamamlanan HSYK Kanun Önerisini, Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor. TBMM'de tertip ettiği basın toplantısında, bu yasa ile derin değişiklikler olacağını ifade eden Loğoğlu, "Adalet Bakanı fevkalade yetkilerle donatılmış oluyor. Bu koşullar altında Adalet Bakanının sıfatını ve görevini nasıl tanımlayabiliriz. Bu kadar yetkisi olan birisi yalnizca Bakan olamaz. Adalet Bakanına 'başkadı' demek gerekli. Osmanlı zamanında kadılar tek başına karar verirlerdi, şimdi Adalet Bakanı 'başkadı' haline geldi. Başkadı padişaha bağlıdır. Sistem yine, yukarıdan aşağıya doğru yapılandırılıyor. İnşallah Anayasa Mahkemesi'nden olumlu cevap alırız" diye konuştu.

ENGİN ALTAY: "HAZIRLIKLARI SÜRDÜRÜYORUZ"
  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HSYK Kanun Önerisini Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için hazırlıkları sürdürdüklerini, en kısa sürede yasanın iptali için başvurularını yapacaklarını açıkladı.

''BU KANUN YOK HÜKMÜNDEDİR''
  TBMM'de tertip ettiği basın toplantısında, "Adalet Komisyonu'nda 1 hafta boyunca bir teklif uçan tekmelerle, yumruklarla komisyondan geçti. Genel Kurul'da bir kısmı görüşüldükten sonra donduruldu. Henüz sonra teklifin müzakerelerine apar topar yine başlandı ve 20 saat süren çalışmalar sonucunda AK Parti tarafından yasalaştırıldı. Bizce Anayasa'ya ters bu kanun yok hükmündedir" izahında bulunan Engin Altay, AK Parti'nin parlamentodaki sayısal çoğunluğuna istinaden parlamentoyu şiddet ortamına çevirdiğini, alakalıların buna izleyici kaldığını söyleyerek, komisyonda uçan tekmelerin, Genel Kurul'da yumrukların konuştuğunu dile getirdi.

TÜRKİYE BÜTÜN DÜNYAYA REZİL EDİLDİ
  Parlamentoda yaşananların Türkiye'yi bütün dünyaya rezil ettiğini ifade eden Altay, muhalefet milletvekillerinin Meclis'te can güvenliklerinin kalmadığını belirtti.

BUNU ONAYLAMAK HUKUK GARABETİ OLUR
 Cumhurbaşkanı'nın bu değişikliğe müdahale ettiğini belirten Altay, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu tavrını, kanun Köşk'e gittiği zaman da sürdürüp sürdürmeyeceğini merak ettiklerini dile getirerek, "Cumhurbaşkanı'nın bu yasayi onaylaması bir hukuk garabeti olur" dedi.

''ONAYA İHTİMAL VERMİYORUZ''
 "Yasama, yürütme, yargı prensibini ortadan kaldıran bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacağına olasılık vermiyoruz" ifadelerini kullanan Altay, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu yasayi onaylayıp onaylamama ile ilgili bir imtihandan geçeceğini belirtti. 'EN GEÇ ÖBÜR GÜN BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ' Altay, "Cebirle şiddetle Meclis'ten geçmiş bir yasa var. Cumhurbaşkanı'nı hukuka makul bir tavır almaya çağrı ediyorum" izahında bulunarak Anayasaya başvuru için hazırlık yaptıklarını belirtti. Altay, Anayasa Mahkemesi'ne yapacakları müracaatla ilgili olarak, "Muhtemelen yarın ya da en geç öbür gün başvurumuzu vereceğiz. Kanun numarası çıktığı andan itibaren müracaatımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.




medya365.com