GAZETEPORT
ANKARA -
Ergenekon davasının gerekçeli kararının 6 aydır yazmayan hakimler hakkında bir işlem yapılmazken, Başbakan Erdoğan aleyhinde karar verip, gerekçeli kararın yazımını geciktiren kadın hakim hakkında, dava açıldığı belirlendi.

Adalet Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ı 3 yeni kuruş ödemeye mahkum eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Sevgi Övüç hakkında ''Gerekçeli kararları geciktirerek görevi ihmal suçunu işlediği'' iddiasıyla dava açtı. Erdoğan ile ilgili verdiği mahkumiyet kararının ardından soruşturma geçiren Övüç hakkında dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de yargılama izni verdi.

Övüç bu davada 2 yıl hapis istemiyle yargılanıp beraat etti. Hakim Övüç, şehitler için ''Kelle'' dediği gerekçesiyle, şehit annelerince açılan 3 kuruşluk davada, Başbakan Erdoğan'ı tazminata mahkum etmiş, Yargıtay da bu kararı onamıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de yaptığı açıklamada Ergenekon davasının gerekçeli hükmünü 6 aydır yazmayan hakimleri eleştirerek '' Bunu bir hakkın suiistimali olarak görüyorum. İnsanların Yargıtay’a gidip hakkını erken almasına engel olan bir durumdur ” demişti.