Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, TBMM'de oylanarak kabul edilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesiyle ilgili değerlendirmenin sürdüğünü açıkladı. 

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, düzenlemeden haberdar olduklarını belirterek, "Önceki taslağın, Türk yargısının tarafsızlığı ve bağımsızlığı ile güçler ayrılığı ilkesi üzerinde bazı etkileri olacağını belirttik ve bu konudaki endişelerimizi farklı şekillerde ve fırsatlarda Türk ortaklarımıza net şekilde ilettik. Yeni kanuna ilişkin değerlendirmemiz sürüyor" dedi. 

Komisyon'un rolü kapsamında, her aday ülkede ne olup bittiğinin izlenip değerlendirildiğini ifade eden Stano, "Bu bir süreç ve ortaklar birbirlerinin pozisyonunu ve beklentilerini biliyor" diye konuştu. 

Komisyon olarak görevlerinin, kriterlere saygı duyulduğundan ve bunların gereklerinin yerine getirildiğinden emin olunmasını sağlamak olduğunu söyleyen Stano, aday ülkenin müzakere sürecinde ileri ya da geri gittiğine yönelik kararı verecek olanın ise üye ülkeler olduğunun altını çizdi. 





AA