HAYRETTİN BEKTAŞ

Paralel Örgüt'ün emniyet ayağının ardından yargı uzantıları da hesap verecek. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası ortaya çıkan sözde Selam Tevhit Örgütü soruşturmasında dinleme kararı veren hakim ve savcılara da ihraç yolu gözüktü. HSYK müfettişleri tarafından hazırlanan raporla, en az 7 bin kişinin usulsüz olarak dinlenmesine onay veren 63 hakim ve savcıyı meslekten ihraca götürecek süreç başladı. Aralarında Mehmet B, Celal K, Sadrettin S ve Muammer A'n'ın da bulunduğu 26 savcı ve geçtiğimiz günlerde Yargıtay üyeliğine seçilen Resul Ç ve Süleyman K ile birlikte toplam 37 hakimle ilgili soruşturma kararını HSYK 3. Dairesi verecek. Bir bölümü Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda da görev alan hakim ve savcılarla ilgili müfettiş incelemesi geçen yıl mart ayında başladı. 110 klasörden oluşan soruşturma dosyasını inceleyen müfettişler, dosyada silahlı terör örgütüne işaret eden hiçbir belge olmadığını gördü. Ayrıca örgüt adına birlikte veya tek başına nerede ve ne şekilde eylem gerçekleştirildiği veya gerçekleştirileceğine dair herhangi bir bulgu da bulunamadı. Buna rağmen 63 hakim ve savcı, bin 348 kez dinleme kararı verdi. Bu kararları da tam 950 kez uzattı.

MÜFETTİŞLERİN TESPİTLERİ

En az 7 bin kişi dinlenmesine onay verdiler.

Soruşturmada inisiyatif tamamen emniyete bırakıldı.

İnternet sitelerindeki haberleri delil olarak kabul ettiler.

Dosyada silahlı terör örgütüne işaret eden hiçbir delil yok.

Herhangi bir suç ve suç unsuru tespiti yok.

78 kişinin fiziki takip kararı.

Kanunlara aykırı bir şekilde 10 tane dernek ve vakıf için dinleme kararı verdiler.

Bin 348 kez mahkeme kararı alındı.

950 kez dinleme ve takip kararlarını uzattılar.

İŞTE O RAPORDAKİ HAKİM VE SAVCILAR

CUMHURİYET SAVCILARI

İdris K, Tuncay Y, Fuzuli A, Emin A, Cihan K, Hakan K, Mustafa Ç, Mehmet B, Salim D, İsmail T, Adnan Ç, Adem Ö, İsmail I, Celal K, Hüseyin A, Ümit Zafer Ç, Muammer A, Ramazan S, Sadrettin S, Rasim I, Hikmet U, Ayhan B, Murat İ, Durmuş Y, Mehmet Ali U ve İsmail G.

HAKİMLER

Davut B, Gökmen D, Yakup Hakan G, Rüstem E, Resul Ç, Mehmet K, Mehmet E, Hadi Ç, Murat Ü, Mehmet E, Nurullah Ç, Birol B, Metin Ö, Savaş Ç, Fatih Mehmet U, Mehmet H, Kazım K, Hikmet Ş, Muzaffer İ, Mustafa B, Seyfettin M, Abdullah Ö, Mesut Ö, Eşref A, Sedat Sami H, Dursun Ali G, Osman K, Nalan C, Vedat D, Mustafa B, Bülent K, Menekşe U, Süleyman K, Yakup K, Tuncay A, Bekir A, ve Osman Burhanettin T.


http://www.memurlar.net/haber/501004/

Sabah