Karaman İmaret mahallesindeki iki katlı bir evin ikinci katında yalnız yaşayan 81 yaşındaki Hatice Aksoy 8 Şubat'ta ölü bulunmuştu.

Polis, zanlı olarak 1999 yılında Konya'nın Karapınar ilçesinde ilköğretim 2'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki bir erkek çocuğuna tecavüz ettikten sonra başını taşla ezerek öldüren ve 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliye kararı ile serbest bırakılan 45 yaşındaki Üzeyir Eke'yi gözaltına aldı.

Savcılık soruşturmasının ardından Eke hakkında "nitelikli kasten adam öldürme, nitelikli cinsel saldırı ve nitelikli yağma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

Katil zanlısı Üzeyir Eke, Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan Muharrem Büyüktürk'e tek celsede 508 yıl hapis cezası veren hakim Kadir Gezici'nin karşısına çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı Kadir Gezici sanığa "Deliller ortada. Senin cezan belli ama son sözün ne söyle bakalım" demesi üzerine sanık "Ben böyle bir şey yapmadım. Polis bana baskı uygulayarak bu suçları kabul ettirdi" dedi. Mahkeme Başkanı Kadir Gezici "Evet mutlaka öyle olmuştur" yanıtını verdi.

Hakim Kadir Gezici zanlı Üzeyir Eke'yi; hiçbir indirim uygulamadan nitelikli kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl hapis cezasına ve nitelikli yağma suçundan da 12 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.


http://www.hukukmedeniyeti.org/