Yurt genelinde devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturmalarıyla ilgili değişik iddiaların gündeme getirilmesi, bazı kişilerin önüne geleni "FETÖ'cülükle" suçlaması yargı üst yönetiminde de rahatsızlık yarattı. Bundan sonra şüpheli kişilerin örgüt bağlantısını belirlemede ortak kriterler uygulanacak. Belirlenen 8 kritere uygun olarak yapılacak inceleme ve araştırma sonucunda şüphelilerin FETÖ/ PDY üyesi olup olmadığına karar verilecek. Savcılar, ya bu kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verecek ya da tutuklanması, tutuksuz yargılanması için hakimliğe sevk edecek.

Belirlenen esaslar kapsamında cumhuriyet başsavcılıkları tarafından şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile aidiyetini, iltisakını, irtibatını belirlemek amacıyla yapılan inceleme ve araştırma konuları şöyle:

İŞTE O KRİTERLER:

* Şüphelinin FETÖ/PDY mensupları tarafından kendi aralarında haberleşmeyi sağlamak için kullandığı tespit edilen kriptolu ByLock yazılımı var mı?

* Telefon sinyallerinin (HTS) kayıt analizine göre, şüphelinin örgütün tepe yöneticileri ile kendi veya yakınları adına kayıtlı telefon numaralarıyla konuşup konuşmadığı.

* Gizli tanık ya da etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadelerinde, şüpheliye yönelik suç isnadının bulunup bulunmadığı.

* FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı üzerine, Bank Asya'ya yeni hesap açtırıp para yatırıp yatırmadığı.

* Bank Asya'da daha önce hesabı olanlardan, Fetullah Gülen'in çağrısından sonra mevcut hesapta para artışı olup olmadığı.

* Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen dernek, vakıf ve sendika yöneticisi olup olmadıkları.

* FETÖ/PDY ile bağlantılı kurum ve kuruluşlara bağış kaydının bulunup bulunmadığı.

* Çocuğunun FETÖ/PDY ile bağlantılı okullarda kaydının olup olmadığı.







http://www.memurlar.net/haber/671048/savcilar-feto-culeri-8-kriterle-belirleyecek.html