Hakim olarak göreve Temmuz 1997’de başladığını anlatan Dursun Ali Gündoğdu hakkında meslekten ihraç kararı sonrası yakalama kararı çıkarılmıştı. Geçen 17 Şubat günü Başahşehir’de, bir akrabasına ait evde yakalanan Gündoğdu ile birlikte aynı evi paylaşan diğer isim ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı 7 Şubat 2012’de ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıyaka’ydı.

İLK TEMAS YURTTA BAŞLADI 
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Dursun Ali Gündoğdu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen davanın 10 Temmuz’daki duruşmasında çarpıcı bilgiler verdi. Gündoğdu’nun 73 sayfalık ifadesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili çok sayıda hâkim-savcının ismi yanı sıra, kendileri ile temasta olan sivil şahısların kod isimlerini de verdi. Bir dönem, özel yetkili hâkim olarak da görev yapan Gündoğdu, FETÖ ile ilk temasının Ankara Hukuk Fakültesini kazandığı ilk yıl başladığını anlattı. Gündoğdu, FETÖ’ye ait Mamak’taki Toprakkale Öğrenci Yurdunda kaldığını söyledi. Yapılan tespitler sonrası telefonunda ByLock bulunan Gündoğdu’nun ifadesinde öne çıkan kısımlar şöyle:

KRİTİK İSİMLER YURTDIŞINDA
Gündoğdu ifadesinde, 2015 yılı ekim sonunda Sadrettin Sarıkaya ile yurtdışına çıktıklarını söyledi. Önce Almanya’ya oradan da Belçika’ya gittiklerini söyleyen Gündoğdu, bu ülkede 7 ay kadar kaldıktan sonra geçen yıl Mayıs sonunda Türkiye’ye tekrar döndüklerini anlattı. Belçika’da bir süre yabancı dil kursuna da gittiklerini anlatan Gündoğdu, yurtdışındayken, firari hakim savcılardan Fikret Seçen, Cihan Kansız, Sedat Sami Haşıloğlu, Kazım Kahyaoğlu, Cemil Tuğtekin gibi kritik konumdaki çok sayıda ismi gördüklerini anlatı. Gündoğdu, Türkiye’ye döndükten sonra Almanya’da bulunan Cemil Tuğtekin ile temasa geçtiklerini söyledi. Sarıkaya’nın sağlık sorunları nedeni ile yeniden yurtdışına çıkmaya çalıştıklarını anlatan Gündoğdu, Tuğtekin ile arasında geçen diyalogları anlattı.

http://www.hukukihaber.net/gundem/meslekten-ihrac-edilen-hakim-her-seyi-tek-tek-anlatti-h98174.html