HSYK tarafından açığa alınarak haklarında gözaltı kararı verilen ve dün üyesi olduğu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki duruşmadan polis ekiplerince gözaltına alınan hakim Susam Merdan ile savcı eşi Hakan Merdan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu dün Türkiye genelinde 648 savcı-hakim hakkında görevden uzaklaştırma ve gözaltı kararı verdi. Açığa alınanlar arasında bulunan Hakim Susam Merdan, üyesi olduğu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma görüldüğü sırada içeri giren polis ekiplerince gözaltına alındı. Merdan çiftinin adliyedeki odaları ile evlerinde de arama yapıldı. Duruşma ise başka bir hakimin görevlendirilmesinin ardından devam etti.

KELEPÇE TAKILMADI

Aynı adliyede savcı olan eşi Hakan Merdan ise odasında gözaltına alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde dün geceyi gözaltında geçiren Susam ve Hakan Merdan çifti bugün öğleden sonra görev yaptıkları Edirne Adliyesi'ne getirildi. Polis araçlarından ellerine kelepçe takılmadan çıkarılan Merdan çiftinin savcılık sorgularına başlandı.

Engin ÖZMEN

http://www.memurlar.net/haber/604482/