Ertuğrul Özkök, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'la 'FETÖ'den alınan pazarcı teyze' olayının detaylarını konuşarak köşesine taşıdı.
   
HSK FETÖ'den alınan pazarcı kadınla ilgili açıklama yaptı
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir ilerindeki 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

ÇALIŞTIĞI PAZAR YERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Örgütün haberleşme sistemi ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik geçtiğimiz günlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Polis tarafından yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşadı.

Pazarda sebze satarken apar topar alınıp götürülen pazarcı teyzenin görüntüleri hepimizi üzdü.

HSK FETÖ'den alınan pazarcı kadınla ilgili açıklama yaptı

SERBEST BIRAKILDI

Üzerine kayıtlı telefonda "ByLock" yüklü olduğu gerekçesiyle pazar yerinde gözaltına alınan 'pazarcı teyze', polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Pazarcı teyzenin adına kayıtlı olan ByLock yüklü telefon hattının gelini tarafından kullanıldığı belirlendi.

ÖZKÖK DETAYLARI ANLATTI
Ertuğrul Özkök dün, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz’la bu konuyu konuştuğunu ve olayın içeriğini anlattı.

Özkök, "Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın iznini alarak, hepimizi yakından ilgilendiren bu raporu, bütün ayrıntıları ile sizinle paylaşıyorum. Ayrıca böyle titiz bir araştırma yapıp sonunda özeleştirisini de içeren bir açıklamayı benim aracılığımla kamuoyuna duyurduğu için de bir vatandaş olarak kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

İşte Özkök'ün yazısından ilgili bölüm;

BU HATA NEREDEN KAYNAKLANDI
Aksaray Başsavcılığı "Piyasada herkesin adına kayıtlı onlarca sahte veya açık hat varken bu hatalar her zaman olabiliyor. Tek tek ayıklamaya çalışıyoruz. Böylece hata oranı artıyor. Eksikleri görüyoruz ama herkes elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

"OPERASYON VE GÖRÜNTÜ HOŞ DEĞİL"

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’a gelen bilgi notu böyle. O da bana şu bilgiyi verdi:

“Gördüğünüz gibi söz konusu kadının oğlu örgüt üyeliğinden tutuklu. Pazarcı kadının üzerine kayıtlı ByLock’lu telefonu da fiilen gelininin kullandığı gözaltı işleminden sonra anlaşılıyor. Savcılık aşamasında anlaşılır anlaşılmaz da serbest bırakılıyor.

"HESAP SORULACAK"
Ancak bütün bunlara rağmen operasyon başlama görüntüleri ve olanlar hoş değil. Soruşturmanın ciddiyeti ile bağdaşmıyor.  Herkes gereken dersi çıkardığı gibi, kusurlu hareket eden sorumluluk sahiplerinden hukuk içinde hem İçişleri Bakanlığı hem adliye tarafından hesap sorulacaktır.”
  
11.8.2017 12:32:02
Kaynak: Ensonhaber
http://www.ensonhaber.com/hsk-fetoden-alinan-pazarci-kadinla-ilgili-aciklama-yapti.html