Muğla'da FETÖ sanığı Gökhan Güçlü’nün darbe duruşmasına beyaz tişörtünün üzerinde 'kahraman' anlamına gelen İngilizce “Hero” yazısıyla gelmesi tartışma yarattı. Bu olayın ardından “Hero” yazılı tişört giyen kişilere yönelik gözaltılar yapılmıştı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı davada FETÖ sanığı Gökhan Güçlü’nün giydiği “Hero” yazılı tişört yargıyı da karıştırdı.
Yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org’ta “Hero” yazılı tişört giyilmesine yönelik yapılan adli işlemler tartışma konusu oldu.
“TEK SEBEBİ DE YARGININ AKIL ALMAZ HAREKETLERİ”
Hakim Özgür Kemal Kartal “Bu Hero olayı nedir bilen var mı.. Yani bazılarının karakola götürülmesinin ya da adli kontrol altına alınmasının tek sebebi Hero yazılı tişört mü başka delil de var mı? Başka delil var mı yani.. varsa eyvallah.. Dünyanın önünde Türk milletini bu kadar aşağı pozisyonlara getirmeye birkaç hakim savcının ne hakkı var. Turist gelmiyor , insanlar Türkiye'yi Afganistan’dan daha tehlikeli görüyor Avrupa’dan vs baktıklarında.. Tek sebebi de yargının akıl almaz hareketleri..” yorumunu yazarak tartışmayı başlattı.
“ARMUT GİBİ ALIP GETİRMEYECEKSİN”
Dominar400 Şimdi Türkiye’de!
Ücretsiz test sürüşü fırsatını kaçırmayın...
Dominar400 Şimdi Türkiye’de!
Gerçek Limitsiz İnternet
Millenicom'dan Gerçek Limitsiz İnternet Ayda Sacece 59.90 TL'ye!
Gerçek Limitsiz İnternet
Yeni i30 ile tanışın! 
Yolda olmanın keyfini çıkarın diye, Yeni i30 fırsatlarla karşınızda!
Yeni i30 ile tanışın!
 Tatil dediğin böyle olur
%10 indirim fırsatıyla her tatile uygun bir Crystal var!
Tatil dediğin böyle olur
Savcı Mustafa Bilgen ise “Darbe girişiminin tutuklu sanıklarından biri üzerinde ‘Hero’ yazan bu tişörtle mahkeme salonuna gelmişti. (Buna da nasıl izin verilir anlamak mümkün değil, jandarmanın hatası...)
Bu tişört artık bir simge... PKK bayrağından farksız... Kolluk kuvvetleri bu tarz ucuz oyunları algilayabilmeli, görebilmeli... Duruşmaya getirdiğin bir sanığın her şeyine dikkat edeceksin. Armut gibi alıp getirmeyeceksin. Diğer giyenler hakkında tabii titiz değerlendirme yapmak gerek... Birçok kişinin olaydan haberi yoktur. Bu olaydan sonra bu tişörtü giydiği için işlem yapılanların büyük çoğunluğu, belki de tamamı olaydan habersiz/bilgisiz olarak giydiler. Piyasada satılan bir üründü olaya kadar. Tişörtü üreten firma olaydan sonra üretimini durdurdu, ürünü toplattı” açıklamasında bulundu.
“GİYİNMEK İNSAN HAKKI”
Savcı İsmail Dalan da “Hero” tişörtü giyilmesine karşı çıkarak “Bu eylem meydan okumaktır. Amacı açıkça bellidir. Teröre destektir. Bu ucuz kahramanlığı yapanları iyi niyetli göremezsiniz. Eylem yapıldığı şartlara göre değerlendirilir” değerlendirmesini yaptı.
Hakim Uğur Duman “Hero” tişörtü giyinelere yönelik uygulanan adli işlemleri yanlış bulduğunu ifade ederek “Endişeye mahal yok. Giyinmek insan hakkı. Yazılı giysi moda. Duruşmaya çıkan hakim, savcı, kolluk, avukat ‘Real hero, has hero, öz hero, temmuz herosu, goverment hero, atletiko hero, vb vb yazan giysiler giyerler sorun çözülür. Ne kadar abartırsanız o kadar tanımış önemsemiş olursunuz. Feto ve onu iyi ya da kötü anlatanlardan, hayatımıza sokanlardan tiksinti geldi. Yeter artık,  işçinin, köylünün, esnafın hakkını adil ve hızlı alacak kanunlar üretin ve uygulayın” yorumunu yaptı
Caner Taşpınar
  
26.7.2017 09:34:10
Kaynak: Odatv
http://odatv.com/hakim-ve-savcilarin-hero-tartismasi-2607171200.html