32 yıl sonra tekrar açılan davanın yıllar önce hakimliğini yapmış ve skandallara imza atarak "hukuki fiaskoya" sebep olmuş "Küçük Hakim" lakaplı emekli Hakim Jean Michel Lambert’in intiharının ardından bıraktığı bir mektup ortaya çıktı.

Yazdığı son ve henüz basılmamış romanının kahramanına tıpatıp benzer şekilde geçtiğimiz haftalarda intihar eden 65 yaşındaki hakimin ölümünün ardından gazeteye postalanmak üzere eşine bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. Fransa’nın bir köyünde 32 yıl önce gerçekleşen ve Fransa’nın en medyatik davası olan 4 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesi ve aile entrikalarını ele alan Gregory davasında soruşturma hakimliği yapmış olan Jean Michel Lambert, tüm Fransa tarafından eleştirilmişti.

Yıllar sonra tekrar açılan davayla ilgili "Yaşlandım, artık mücadele etmeye gücüm kalmadı" diyen hakim Lambert’in bıraktığı intihar mektubunda, "Bu sefer de sonuçlanmayacak, suçlu bulunmayacak çünkü gerçekleri görmek istemiyorsunuz" dediği ortaya çıktı. Hakim, mektubunda Bernard Laroche hakkında ise, "Son bir kez Bernard Laroche’un masum olduğunu açıklıyorum" dedi.

Daha önce katil olduğu düşünülen çocuğun babasının kuzeni Bernard Laroche hakkında soruşturma açılmış fakat delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Olay üzerine küçük çocuğun babası, Bernard Laroche’u katil olduğuna inanarak öldürmüştü.

Mektubunda "Sonuçlanmayınca dava yine bir günah keçisi aranacak, bu yine ben olacağım, yaşlandım ve artık mücadele edecek gücüm yok. Benim için oyunun sonuna geldik. Kaderimi yaşadım" ifadelerini kullanan hakimin romanının kahramanı da "onurunu kurtarmak için" intihar ediyordu.

1984 yılında Fransa’nın bir köyünde eli kolu bağlı nehre atılarak öldürülen 4 yaşındaki çocuğun davası olan Gregory davasının hakimi Jean Michel Lambert, davanın 32 yıl sonra tekrar açılmasının ardından intihar etmişti.

http://www.karar.com/dunya-haberleri/fransada-intihar-eden-hakimin-mektubu-ortaya-cikti-547436