Rahmi Ofluoğlu

Menderes Arıcan’ın kızı hakim savcı sınavını 90 nın üzerinde bir puanla, 71. sırada kazanmış ancak mülakatta elenmişti.  Menderes Arıcan bunu üzerine sosyal medyada bu haksızlığa isyan etmişti.

İşte Menderes Arıcan’ın o paylaşımdan bir bölüm:

“ADALETİNİZ BATSIN

Adli Yargı Hakim ve Savcı sınava giren kızımın, sınavdan 90 kusur puan aldığını ve 9000 aday arasından yazılı sınavı ilk 71. sırada kazandığını daha önce buradan paylaşmıştım . Daha sonra yapılan mülakat sınavının da oldukça başarılı geçtiğini kızım bize sınav sonucunda anlatmıştı.Bu nedenle sınav sonucundan oldukça da umutluydu. .Bu gün sınav sonucunu açıklamışlar.
Kızım başarısız bulunmuş.”

Sonunda C. Savcısı Menderes Arıcan Malatya’ya tayin edildi. Arıcan adalet.org sitesinde ilgililere şöyle seslendi:

"Susturabileceğinizi mi sanıyorsunuz?"

Menderes Arıcan’ın meslekdaşları, avukatlar bu paylaşımın altına yaptıkları yorumlarda, şaşkınlıklarını ve kızgınlıklarını dile getirdiler. İşte o yorumlardan bazıları:

Semra İşler Albayrak

12 Eylül ürünü bir kurum olan HSYK sıkı yönetim zamanlarında dahi emsali görülmemiş performanslar sergilemeye devam ediyor.

Bu haksız ve hukuka aykırı kararlarda imzası olan herkes bir gün bağımsız mahkemelerde hukuk devletine hesap verecekler.

Lakin cübbelerine ve bu mesleğe, bu mesleğin itibarına verdikleri zararların telafisi olmayacak.

Gerçekten lanet olsun, çok üzüldüm.

Elkan Albayrak

Gün olur. Devran döner elbet bir gün hesap sorulur. Geçmiş olsun. Başın öne eğilmesin. Bu da gelir, bu da geçer...

Abdullah Çelik

Şaşırdık mı? Hayır. Malesef alıştırdılar bizi bu hukuksuzluklara. Geçmiş olsun sayın savcım.

mehmet güloğlu

Bilmiyorum  ne demeliyim. Galiba geçmiş  olsun  ya da hayırlı  olsun . 

Malumunuz malatyada  görev  yapmaktayım yapabileceğim  bir  şey  varsa lutfen arayın 

 

Aydın Başar

Bu, bir nisan şakası değil,değil mi?.Böyle bir işde şaka olmayacağına göre gerçek daha ağır basıyor.Ama bir nisan şakası yapılsa bile inanmayacağım bir tasarruf..Yaşananlar gözönüne alındığında hakim ve savcının hak aramasının,dik olmasının bedelinin ne olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.Geçmiştede çok kez öğrendiğimiz üzere.

Evet hak arama,istenilen adam olmamanın bedeli bu ise,eliniz değmişken bizim tayinimizi de yapıverin,Menderes orda yalnız kalmasın..bu bir sürgün cezasıdır.Bu bir gözdağı cezasıdır.Kızının hakkı yenmiş bir babanın kızgınlıklarını anlamak ve hatta hakkını vermek gerekirken,bu tasarruf gelecekte utanılacak bir tasarruf olacaktır.Yetki sizde,dünde başkalarındaydı.Hikmetinizden sual sorulmaz sizin.Yanlış yapıyorsunuz.Menderes fevri bir adam,kızgın bir adam olsa bile yanlış yapıyorsunuz.Bu herkese bir gözdağıdır..

Sürgün cezası ancak dikatörlüklerde olur.Menderesin mesleki anlamda bir hatasımı var.Sözlerinde,yazdıklarında mesleğin etik ilkelerine bir aykırılık mı var.Hakkında disiplin soruşturması başlatırsınız.Hak etmişse bir ceza,cezasını verirsiniz.Daha sonra mevzuat izin veriyorsa başka yere atamasını yaparsınız. Eşini,çocuklarını,anasını ,babasını,arkadaşlarını cezalandırmaya hakkınız yok..Hele yukarda dediğim üzere %100 haklı olduğu kızının haksızlığına duyduğu tepkilerin sonrası,aşırılığa kaçmış olabilir,öfkelenmiş olabilir.Ama bunlara rağmen,adaletsizliğin insanın  ve o mesleği yapan bir kişinin ruhunda oluşturduğu duyguyu da hesap etmek lazım.Kızını hakettiği halde,mesleğe almadınız,babasını sürdünüz..Ne diyelim helal olsun sizlere..

önder topal

Sayın meslektaşım çok geçmiş olsun çok ama çok üzücü bir durum ama canınınızı sıkmayın asıl güce güvenerek hak yiyenler gerçek Hak sahibi karşısında verecekleri hesabı düşünmesi gerekenler canlarını sıksınlar.Haksızlık baki degildir...
Sayın meslektaşım memleketime hiç gitmediyseniz bu vesileyle bu cografyayı gezersiniz.Hakiki kayısı lezzetleriyle buluşabilirsiniz.Maraş dondurması seviyorsanız kendinizi Maraş'ta hissedecek kalitede dondurmacıların bulundugu Kernek'e muhakkak ugramanızı tavsiye ederim.Birde kagıt kebabı yemeden dönmeyin.Eğer yapabileceğimiz birşey olursa bir telefon kadar yakınız sayın meslek büyüğüm...
http://www.adalet.org/forum2/icon/8.gif

YORUMLAR adalet.org sitesinden