FETÖ soruşturmasında itirafçı olan hakim Mehmet Ö., Yargıtay Tetkik Hakimi Abdullah Uslu’nun dönem sorumlusu olduğunu söyledi.

FETÖ soruşturmasında itirafçı olan hakim Mehmet Ö., Yargıtay Tetkik Hakimi Abdullah Uslu’nun dönem sorumlusu olduğunu söyledi. Hakim, ‘İlk maaşımı zekat adı altında verdim” diye konuştu

BYLOCK YÜKLEDİLER

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre 2014 HSYK seçimleri öncesi telefonuna ByLock yüklendi. Herkesin bir Nickname'i vardı. HSYK seçimlerine yakın tarihlerde bağımsız olmak seçime girecek olan cemaatçi listeye oy verilmesi, adliyedeki hakim ve savcılara da bu yönde telkinde bulunulması istendi. Paylaşımlar okunduktan bir süre sonra siliniyordu. Hakim ve savcılara deşifre olmamaları için, Zaman, Sızıntı, Yeni Ümit, Aksiyon gibi dergilere abone olmamaları yönünde telkinde bulunuluyordu.

ŞARAP İÇTİLER

Cemaat örgüt içi evlilik stratejisini izliyordu. Hakim-savcı ve asker gibi önemli görevlerde bulunanlar özellikle başı açık bayanlarla evlendirilmek isteniyordu. Staj dönemi sonunda yapılan baloda deşifre olmamak için şarap içmemiz gerektiği söylendi..

PEYGAMBERİMİZİ RÜYASINDA GÖRÜYOR

Evlere getirilen öğrencilere dini içerikli ve Gülen kitaplarından parçalar okunurdu ve vaazları dinletilirdi. Gülen'in büyük alim olduğu, Kur'anı ve bütün hadisleri ezberlediği, rüyasında sık sık Peygamberimizi gördüğü, onunla istişareler yaptığı söylenirdi..

ZEKERİYA ÖZ

Meslektaşlarımdan Abdullah Uslu cemaat tarafından bizim dönemden (7. Dönem) sorumluydu. Abdullah'ın üstünde cemaat imamı ‘Orhan abi' vardı. O da Yargıtay Tetkik hakimiydi. Orhan abiye, Zekeriya Öz ve İbrahim Okur'un cemaatten olup olmadığını sorduğumda ‘ne yapacaksın, neden merak ediyorsun' diye bunu geçiştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı