49’u açığa alınan 54 hakim ve savcı için ‘siyasi ve askeri casusluk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak teşebbüsü’ dahil 10 ayrı suçlamayla iddianame düzenlendi.

Suçlamalar da ağır istenen cezalar da

AA’nın haberine göre şüpheliler için ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapis ile 31 yıl iki aydan 67 yıl üç aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Bakırköy başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüphelilere yöneltilen suçlamalar şöyle: ‘siyasal ve askeri casusluk, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme ve kurulan örgüte üye olma, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, ‘gizli kalması gereken bilgileri açıklama’, ‘suç uydurma’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’, ‘hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme’, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘görevi kötüye kullanma.’

Yargıtay’da yargılanacaklar

İddianamede şüpheli olarak şu isimler yer aldı: Cihan Kansız, Hakan Karaali, Mehmet Berk, Salim Duran, İsmail Tandoğan, Adnan Çimen, Adem Özcan, İsmail Işık, Celal Kara, Hüseyin Ayar, Ümit Zafer Çolak, Muammer Akkaş, Ramazan Saban, Sadrettin Sarıkaya, Hikmet Usta, Ayhan Bedirhan, Durmuş Yiğit, Mehmet Ali Uysal, Davut Bedir, Gökmen Demircan, Yakup Hakan Günay, Rüstem Eryılmaz, Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan, Hadi Çağdır, Murat Üründü, Mehmet Ekinci, Nurullah Çınar, Birol Bilen, Metin Özçelik, Fatih Mehmet Uslu, Mehmet Hamzaçebi, Kazım Kahyaoğlu, Hikmet Şen, Muzaffer İren, Mustafa Başer, Seyfettin Mermerci, Abdullah Öztürk, Mesut Özcan, Eşref Aksu, Sedat Sami Haşıloğlu, Dursun Ali Gündoğdu, Osman Kaya, Nalan Can, Vedat Dalda, Mustafa Boz, Bülent Kınay, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl ve görevde olan hakim ve savcılar Abdullah Mirza Coşkun, Rasim Işıkaltın, Yakup Kaya, Murat İnam ve Mustafa Çavuşoğlu.

İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar verirse 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtay’da yargılanacak.


http://www.diken.com.tr/54-hakim-ve-savciya-casusluktan-iddianamesi/