Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Dersim, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların; Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Dersim, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ
Meteoroloji, "Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı da yaptı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin doğusu ile İstanbul ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Antalya, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Tokat ve Gümüşhane çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Van dışında kalan bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Dersim ve Erzincan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu. (10)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmurlu. (10)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar iç kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. (17)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. (18)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(8)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu.(14)

Kaynak: Haber.sol.org.tr