AYVALIK
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Güneş Adası'nın kuzeyinde bir grup sığınmacı olduğu ihbarı üzerine bir ekip görevlendirildi. Sahil Güvenlik botu ile saat 05.50'de ihbar yerine giden ekip, hareketli sac teknede 132'si Suriye, 32'si Afganistan ve 2'si Irak uyruklu 166 kişiyi yakaladı.

DİDİM
Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik çalışma sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yunan adasına geçmek için Didim ilçesinden lastik botla denize açılan bir grubu tespit ederek müdahale etti. Ekipler, bottaki Suriye uyruklu 50 sığınmacıyı kurtararak gemiye aldı ve Didim'e ulaştırdı. 

BODRUM
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bodrum'un Akyarlar açığında bir grup yabancı uyruklunun Yunanistan'ın İstanköy adasına hareket ettiği ihbarı üzerine ekipler bölgeye hareket etti. Kısa sürede belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, motorlu lastik bot içerisinde seyir halindeki Pakistan uyruklu 
12 kişiye "dur" ihtarında bulundu. Ekiplerce durdurulduktan sonra güvenli bir şekilde bota alınan yabancı uyruklular, işlemleri için Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Öte yandan, kurtarma anı ekiplerce görüntülendi. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr