"Yıldız Teknik Üniversitesi'nin en prestijli kariyer etkinliği" olarak sunulan ve on sekizincisi gerçekleştirilen "Ulusal Kalite Günleri" kapsamında birçok firma üniversiteye davet edilmişti. Bugünkü programa göre sırasıyla Renault ve Şişecam'dan temsilcilerin kürsüye çıkması planlanıyordu. Renault temsilcisi konuşmasını yapmaya hazırlanırken alkışlar ve sloganlar eşliğinde Komünist Gençlik'in protestosu başladı. Renault ve Şişecam fabrikalarında önemli bir direnişe imza atan işçilerin yanında duran öğrenciler, salonun karartılması ve güvenlik görevlilerinin çağrılmasına karşın engellenemeyen protestosunun ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Basına ve kamuoyuna;

Bugün okulumuzda Kalite Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen "Ulusal Kalite Günleri" kapsamında ülkemizi emekçiler açısından cehenneme çeviren sermaye sınıfının temsilcilerine üniversitemizin kürsüsünde konuşma hakkı tanınıyor.

Reno'da, Şişecam'da ve ülkenin dört bir yanında en temel hakları için mücadele eden işçilere saldıran, en insani hakları gasp eden hırsızlar; karşımıza çıkıp toz pembe bir geleceği tasvir etmeye kalkıyor.

Ülkemiz AKP eliyle her geçen gün dincileşerek karartılıyor. Küçük yaştaki çocukların zihinleri imam hatip okullarıyla, AKP'nin gerici eğitim sistemiyle uyuşturuluyor. Her yeni gün yobaz sapkınlığın yeni bir tecavüz, taciz veya kadın cinayeti haberine tanık oluyoruz. AKP düzeninde ülkemiz gittikçe daha fazla cihatçı çetelerin cirit attığı, patlayan bombaların, katliamların ve ölümlerin normalleştiği bir yer haline dönüşüyor.

Bu tablonun sorumlusu 2002'den bu yana AKP'ye açık çek veren, AKP semirdikçe kasasındaki milyarlara milyarlar ekleyen sermaye sınıfıdır. Ülkemiz özelleştirmelerle yağmalanırken de yeni çalışma yasaları ile kölelik yasallaşırken de AKP'nin arkasında onlar vardı.

Memleket bu haldeyken sizleri dinlemeye ne niyetimiz vardır ne de tahammülümüz.

Bizlere sunacağınız boş kariyer masallarına da inovasyon goygoylarına da karnımız toktur.

Üniversitemizin kürsüsünü, şirketini tanıtmak adına işgal eden firmaları bizler çok iyi tanıyoruz.

Reno'yu, Şişecam'ı ve nicelerini emeğine sahip çıkan, direnen işçilerden tanıyoruz.

İlan ediyoruz; Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin safı emekçilerinin yanıdır.

Gericiler, asalak patronlar ve sömürü düzeni kaybedecek, işçiler emekçiler kazanacak.

Gelecek bizim, gelecek mutlak sosyalizm.

Komünist Gençlik YTÜ

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr