Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Artvin İl Müdürü Osman Aydın, Arhavi İlçesi’nde kar yağışları ardından elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Aydın, kesintilerinin eski iletim hattından kaynaklandığını değişik nedenlerle 8 yıldan bu yana tamamlanamayan hat yenileme çalışmaları sırasında döşenen 2 kilometrelik yeraltı elektrik hattının çalındığını öne sürdü.

Arhavi İlçesi’nde her kar yağışı sonrası ortaya çıkan ve ilçe halkını bezdiren elektrik kesintileri, Artvin'de geçen hafta yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşuldu. Elektrik kesintilerine yönelik eleştirilere yanıt veren Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Artvin İl Müdürü Osman Aydın, Arhavi İlçesi’nin elektrik hattının yenilenmesi için 8 yıl önce Hopa İlçesi'ne doğru yeraltı nakil hattı döşeme çalışması başlatıldığını anlattı. Enerji iletim hattının çekilmesi sırasında Milli Parklar Müdürlüğü ve Karayolları'nın engellemeleriyle karşılaştıklarını ancak, bu sorunları aşarak Hopa ile Arhavi İlçesi arasındaki Fener Mevkii ile Karayolları Tartı İstasyonu arasına 2 kilometrelik yeraltı hattı çekildiği ifade eden Aydın şunları söyledi:

"Hattın devamında kamulaştırma sorunları ile karşılaştık. 2 yıl boyunca mahkeme kararlarını bekledik, çivi bile çakamadık. Sonra bu kamulaştırma sorununu halettik ve hattın devamını yapmaya başlayacaktık. Bir de baktık ki Fener Mevkii ile Tartı İstasyonu arasındaki 2 kilometrelik hattımız yok. Hendek kazar gibi kazılıp Arhavi’nin elektrik hattını çaldılar. 350 bin lira değerindeki 20 ton iletken ortada yok. Bu konuda şikayetçi olduk, dava açıldı. Keşif yapılması için aylarca beklendi. O bölgeye yeni bir hat yapmak için çalışma başlattık. Ancak o alana çöp dökülüyor ve oraya yeni yeraltı hattı çekilecek gibi değil."

"İHMALİMİZ VARSA ALLAH BİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN"

Bölgede 8 yıldan bu yana süren elektrik hattı sorunlarının artık çözüldüğünü ve yeni hat döşenmesi için çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Osman Aydın, şöyle konuştu: 

"Bu kadar bela bir hattın ve bir İl Müdürlüğü'nün başına gelirse biz ne yapabiliriz? Arhavi’ye neden elektrik hattı yapmayayım? Ben vatan haini miyim? Arhavi’ye bir düşmanlığım mı var? Arhavi’nin elektriklerinin kesilmesinde zerre kadar ihmal ve kusurumuz varsa Allah bizi bildiği gibi yapsın."
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr