Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'de işgal hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan benzer sinyaller veren açıklamalar gelmişti.

Konuyla ilgili bir köşe yazısı kaleme alan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, yazısında "Türkiye Suriye'ye müdahale etmelidir" başlığını kullanırken savaş çağrısında bulundu.

'CİZRE'DEN DAHA VAHİM'

"Türkiye bu yeni durumu kabullenmeyecek, kabullenmemeli de. Moskova ve Tahran'ın Suriye'yi Türkiye'yi tehdit edecek şekilde dizayn etmesine, burayı bir garnizon ülkeye çevirmesine, bu ülke üzerinden onlarca yıl Türkiye'yi vuracak şekilde planlar yapmasına asla müsaade edilmemeli, edilmeyecek de" ifadelerini kullanan Karagül, yazısına şöyle devam etti:

Böyle giderse, müdahil olamazsak, birileri müdahil olmamızın önünü kesmeyi başarırsa, bugün Cizre'de yaşadıklarımızın çok daha vahim olanıyla yüzleşeceğiz. Bugün terör olmaktan çıkan, iç işgal denemesine dönüşen saldırılar, yarın açık saldırılara, sınır ötesinden gelen taarruzlara dönüşecektir. O gün sadece ilçeleri değil illerin durumunu, bölgeleri tartışıyor olacağız.

'TAHRAN VE MOSKOVA TÜRKİYE İLE SAVAŞMAKTA'

Bu iki ülke de hem Suriye halkına hem de Türkiye'ye savaş açmıştır. Tahran ve Moskova'nın bu ülkede yürüttüğü savaş Türkiye'ye karşı bir savaştır. Bu iki ülke aslında doğrudan Türkiye ile savaşmaktadır. Bunun gizlenecek hali kalmamıştır.

Elbette biz, bu iki ülke ile savaşmayacağız. Ama Suriye üzerinden Türkiye'nin vurulmasına, Suriye'nin Türkiye karşıtı bir garnizonadönüşmesine de göz yummayacağız. 

'AÇIK SAVAŞA GİRMELİ'

Kimse Türkiye'den bu tavrı beklemesin ve kimse bu tavrı bir olgunlukgöstergesi olarak bize pazarlamasın. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için, bir yerde durdurmak için Türkiye gerekirse açık savaşagirmelidir, girmek zorunda da kalacaktır. Geç kalmış her günün ülkeye faturası çok ağır olacağı gibi, bir süre sonra tehlikeyi bertaraf etme fırsatı da kalmayacaktır.

Türkiye Suriye meselesine doğrudan müdahil olmalıdır. Buna askeri harekat da dahil. İran ve Rusya'nın gerekçeleri bu kadar zayıfken bu ülkeye girebiliyorlarsa, sınırımızın sıfır noktasını bile bombalayabiliyorlarsa, Suriye halkını Türkiye'ye kovuyorlarsa, Suriye'den Türkiye'yi de vuruyorlarsa Türkiye'nin onlardan çok daha fazla ve gerçekçi gerekçeleri vardır.

Kimse açıktan savaş istemez. Kimse Rusya ve İran'la Türkiye arasına savaşın girmesini istemez. Bunu temenni bile etmez. Ama bu sefer durum çok ciddi. Bugün adım atılamazsa yarın bugünkümüdahaleden çok daha zor şartlarla mücadele etmek zorunda kalacağız. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr