AKP'nin tetikçi gazetesi Yeni Akit, Karaman'da 45 çocuğun cinsel istismara uğrmasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na Komünist Parti üyeleri tarafından asılan pankartı bahane ederek hedef gösterdi.

Yeni Akit'te yer alan bir haber, söz konusu yandaş gazetenin "cinsel istismar" skandalını örtbas etmeye çalışmasını ortaya koydu.
Komünist Parti'den Ensar Vakfı'nda pankartlı eylem: Tecavüzcü Ensar Vakfı kapatılsın

Geçtiğimiz hafta komünistlerin Kocaeli Ensar Vakfı binasına "Tecavüzcü Ensar Vakfı kapatılsın" pankartı asmasına tahammül edemeyen Yeni Akit, yalanlarla dolu bir habere imza attı. 

KAİMDER 'İlgimiz yok' dediği öğretmeni çocuklarla sahneye çıkarmış

Yeni Akit'ten Harun Sekmen imzasını taşıyan habere göre, Ensar Vakfı'nın il binasına asılan pankartla ile ilgili haberde "Slogan atıp kapıları tekmeleyen grup, tehdit dolu ifadelerin yer aldığı bir pankartı vakıf binasına astıktan sonra uzaklaştı" yalanlarına yer verildi.

Pankartın asılmasının ardınan açıklamada bulunan Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı, Mustafa Taşçı'nın ", “Kapıda zorlama yoktu. Pankart dışarıdan asılmış" ifadelerini görmezden gelen Yeni Akit, pankart asılmasıyla ilgili de Komünist Parti Kocaeli İl Başkanı Çağlar Özkan'ı da isim vererek hedef gösterdi.

Konu ile ilgili soL'a konuşan Özkan, Yeni Akit'in haberinin yalanlarla dolu olduğunu ifade ederek "Binaya girilmedi. Vakfın başkanının da binada zorlama yoktu şeklinde açıklamaları var. Yeni Akit, pankart asılmasına tahammül edemeyip, kendince karalama haber yapmaya çalıştı. Komünistlerin istismar skandalına göz yummaması yandaşları rahatsız etti. Yaptıkları uydurma haberle de benim ismimi vererek doğrudan hedef gösterdiler" dedi.

"Türkiye'de Akit'in misyonunu bilmeyen yoktur" diyen Özkan "Nerede ilerici görse hedef göstermeyi ihmal etmez. Pankartın asıldığı gün söylediğimiz gibi komünistler aydınlanma mücadelesinin hep en önünde yer aldılar, bundan asla vazgeçmeyecekler. Ensar Vakfı ve tetikçi basını Akit nasıl ilericilere, tahammül edemiyorlarsa bizde en az onlar kadar gericilere, tecavüzcülere, tahammül edemiyoruz. Rahat olamayacaklar, nereye giderlerse gitsinler bütün pislikleriyle yüzleştirecek, hesap soracağız. Gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesini büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Komünist Parti üyeleri tarafından asılan pankart şu şekildeydi:

Kaynak: Haber.sol.org.tr