Adnan Menderes'in yargılanıp idam edildiği ve AKP tarafından Mayıs 2015'de imara açılan Yassıada'da, projeyi yürüten şirketin ağaç katliamı yaptığı havadan çekilen fotoğraflarla ortaya çıkmıştı.

Otel ve kongre merkezinin yapılacağı Yassıada’daki projeyi yürüten  MESA Mesken Sanayii A.Ş. isimli şirket, skandal fotoğraflara ilişkin bir açıklama yaptı.

Paylaşılan fotoğraflar arasında yeşil alan farklılığıyla ilgili olarak "mevsimsel değişiklik" yalanını atan şirket şu açıklamayı yaptı: 

Taahhüt projelerimiz arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait, yatırımı ve işletmesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı GTİ Şirketi tarafından üstlenilen Yassıada’da kongre merkezi, otel ve müzeden oluşacak “Demokrasi ve Özgürlük Adası” projesine ilişkin bugün yayınlanan görseller ve yapılan yorumlarla ilişkin aşağıdaki açıklama zarureti doğmuştur. Bugün basında yayınlanan hava fotoğraflarında mevsimsel değişikliklerle (kış / bahar) birlikte farkı oluşturan ve yeşil alan olarak görünen bölümler, otsu bitkiler ve makilik alanları kapsamaktadır. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr