Osmaniye Belediyesi'ne gelen Suriyeli kadının binaya girerken getirdiği karton kutu X-Ray cihazından geçirilince içinde bebek cesedi olduğu ortaya çıktı. 

'nın haberine göre, Suriye'den gelip Osmaniye'de yaşamaya başlayan 26 yaşındaki Rağde Elrifaielvezir, yakınlarıyla birlikte dün saat 16.00 sıralarında elinde bir kutuyla Osmaniye Belediyesi'ne geldi. Kapıda bekleyen özel güvenlik görevlileri, Türkçe bilmeyen Elrifaielvezir'den kutuyu X-Ray cihazına bırakmasını istedi.

DOĞUMDAN 26 GÜN SONRA ÖLDÜ

Kutu cihazdan geçerken kadın görevli ekranda kutunun içerisinde bebek cesedi olduğunu fark etti. Görevlilerin ihbarı üzerine belediyeye polis geldi. Genç kadının Türkçe bilen yakınları Elrifaielvezir'in Adana'da özel bir hastanede doğum yaptığını ve 26 gün sonra bebeğin öldüğünü, hastanedeki görevlilerin kendilerine defin işlemleri için Osmaniye Belediyesine gitmesini söylemeleri üzerine cesedi bir kutuya koyarak dolmuşla Adana'dan Osmaniye'ye geldiklerini belirtti.

Polis tarafından incelenen raporda bebeğin dün saat 11.30'da öldüğü ve ölümünün "doğal ölüm" diye belirtildiği öğrenildi. Bebeğin cesedi daha sonra belediyeye çağırılan cenaze aracına konularak Osmaniye Asri Mezarlığı'nda ailesi tarafından toprağa verildi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr