Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan taşeron işçilerin direnişine Komünist Gençlik'ten destek geldi. Yemek ücretlerine yapılan zam ve servislerin ücretli hale gelmesi üzerine dün eylem yapan taşeron işçilerin yanında olduklarını açıklayan Komünist Gençlik üyesi öğrenciler, "Boğaziçi Üniversitesi insanlık dışı, güvencesiz, taşeron koşullarında işçi çalıştırmaya son vermelidir" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde taşeron işçi eylemi

Komünist Gençlik imzalı açıklama şöyle: 

İşçi düşmanlarına boyun eğmeyeceğiz.

Sermaye sınıfının saldırıları hız kesmiyor.

Ülkemizde yükselen gericiliğe işçi düşmanlığı eşlik ediyor. Bir yandan emekçiler gericiliğin kıskacına alınırken beraberinde hak gaspları, emek sömürüsü, ağır iş koşulları, uzun iş saatleri, güvencesizlik, taşeron çalıştırma geliyor...

Üniversiteler de hızla bu karanlığın içerisine çekiliyor. Bilim düşmanları, gerici çeteler palazlandırılıp; üniversiteler her gün daha fazla sermayenin ve piyasanın boyunduruğuna sokulmaya çalışılırken, üniversite, emekçiler için de cehenneme çevriliyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışan taşeron işçilerin yemekhane ücretleri 2.75 TL'den 8.25 TL'ye yükseltilirken, ücretsiz olan servis hizmetinin karşılığı olarak işçilerden 86 TL isteniyor.

Üniversiteyi patronlara peşkeş çekenlerin, sermaye temsilcilerine kürsüde yer açanların, piyasa ekonomisini allayıp pullayıp önümüze koyanların, piyasacılığı bilime, gericiliği aydınlanmaya tercih edenlerin üniversite kurumunun temsil ettiği değerlerle ilgisi yoktur.

Üniversiteler öğrencisi, akademisyeni ve emekçileriyle bir bütündür. Üniversiteler sermayenin saldırılarına bir bütün olarak teslim alınmaya çalışıyor.Boğaziçi Üniversitesi, akademisyeninden öğrencisine taşeron işçilerinin yanındadır.

Boğaziçi Üniversitesi insanlık dışı, güvencesiz, taşeron koşullarında işçi çalıştırmaya son vermelidir.

Boğaziçi Üniversitesi ürettiği her şeyi akademisyenine, öğrencisine, emekçisine borçludur. Üretenler, üniversite imkanlarından eşit şekilde faydalanmalıdır.

Boğaziçi Üniversitesi derhal işçi düşmanı uygulamaya son vermelidir.

BOĞAZİÇİ'NDE TAŞERON İŞÇİLERE DESTEK İÇİN BOYKOT

Taşeron işçilere destek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde boykotun devam ettiği, bu akşam 17.00'de kuzey yerleşkedeki piramit önünde işçilerin de katılımıyla bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. 
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr