Ukrayna'nın güneydoğu bölgesinde yaşayan vatandaşlar, bölgelerindeki silahlı gruplara karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

Kherson bölgesindeki huzursuzluk, Kırım ablukasının ardından geldi. Kırım Tatarları, Sağ Sektör ve Aydar Taburlarının aracılığıyla bölgede yaşanan su kesintilerini, gıda iletimi ve elektrik kesintisi takip etti.

Ancak Rusya'nın bölgedeki tutumu, ablukanın başarılı olmasını engelledi ve militanlar bölgeyi terörize etmeye başladı. 

Hırsızlık, adam kaçırma, tecavüz, beyzbol sopaları ile insanlara saldırmak ve yağmalama olayları peşi sıra yaşanırken, polis ekipleri olaylara müdahale etmekte yetersiz kaldığı hatta militanlardan korktuğu belirtildi.

ERDOĞAN'IN AHBABI İSLAMOV

Yaşanların arkasında Tayyip Erdoğan'la ilişkileri olduğu belirtilen  Lenur İslamov ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun olduğu iddia ediliyor. 

"Kırım Tatarları Meclisi" isimli Rusya karşıtı grubun lideri ve Kırım'a yönelik abluka faaliyetlerinin odağındaki isim Lenur İslamov, Türkiye Savunma Bakanlığı'nın Kırım'da Rus karşıtı sabotaj faaliyetleri yürütecek bir Tatar Taburu'nun kurulmasına yardım ettiğini öne sürmüş ve Türkiye'nin yeni oluşturulan birliğe bot ve üniforma gönderdiğini söylemişti.

Türkiye iddiaları yalanlamıştı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr