Ankara’da bir otelde yapılan Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Kurulu toplantısına katılan AKP Ankara Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, geçen yıl MHP'deyken bir televizyon programında MİT TIR’larına ilişkin “Vallahi ve billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu” sözlerini yardımların daha iyi daha sağlıklı yapılabilmesi için sarf ettiğini savundu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında AKP’ye katılan ve seçim sonrası kurulan hükümette Başbakan Yardımcılığına getirilen Türkeş, Suriyeli Türkmenlere şimdiye kadar 3 bin TIR insani yardım gönderildiğini söyledi.

Türkeş, “Ondan sonra bu işten bihaberler Rus uçakları bombalamaya başladığında bölgeyi, bana diyorlar ki, ‘Söyle bakalım Türkmenlere silah gitti mi, gitmedi mi?’ Rus uçağının bomba attığı yerde tüfeğin, merminin, tabancanın ne önemi var a cahiller, a kafasızlar. Yani Türkiye’deki günlük siyasete dünyadaki meseleleri harcayabilecek zihniyette maalesef insanlar da var. Bir taraftan da bunlarla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Türkeş, geçen yıl katıldığı bir televizyon programında, "Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere git-mi-yor-du" demişti. Türkeş, AKP'ye geçtikten sonra bu sözlerini tevil etmeye çalışmıştı. 

Türkeş'ten MİT TIR'ları çarkı: Bugünün konusu değil

AKP'li Türkeş'e 'MİT TIR'larıyla ilgili ifadeleri' soruldu, oralı olmadı
Kaynak: Haber.sol.org.tr