Adana’da Bünyamin F. isimli erkek tarafından dövüldükten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın cenazesi kadınların omuzlarında taşındı. 

Buruk Mezarlığı'nda yapılan cenaze töreninde baba Haydar Sarıkaya, “Sen büyüt 28 yıl, böyle biri çıksın katletsin. Bu insanlar böyle yaşamasın. Benim çocuğum da olsa böyle bir şeyde kendi ellerimle boğarım. Bu böyle bitmesin. Sapığın biri çıkıp insanların canını mı alacak? Benim yüreğim yanıyor" tepkisi verdi.

NE OLMUŞTU?

Bir mobilya şirketinde yönetici asistanı olarak çalışan Türkan Sarıkaya 8 Şubat günü Bünyamin F. isimli erkek tarafından dövüldü. Bünyamin F.’nin kardeşi Utku F. ve onun arkadaşı Alican D. tarafından baygın halde kuzeninin evine bırakılan Sarıkaya, götürüldüğü hastane yoğun bakıma alındı. 

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen genç kadın, yedi gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Türkan Sarıkaya’nın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otopsinin ardından genç kadının cenazesi ailesine teslim edildi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr